8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Vil legge ned bydelskaféer som går med underskudd

Dagens eldre benytter seg i mindre grad av tilbudene på helse- og velferdssentrene.

- Annonse -

PRESISERING: Bildene som benyttes i denne artikkelen brukes kun som illustrasjon og behøver ikke bety at de aktuelle helse- og velferdssentrene går med underskudd.

Stadig færre av byens 31 helse- og velferdssenter har i dag egen bydelskafé i sine lokaler. Bare de senere årene har 7 kaféer blitt avviklet.

Av dagens 14 bydelskaféer drives flesteparten av private aktører som har inngått samarbeidsavtaler med helse- og velferdssenteret.

Nå foreslår rådmannen å legge ned alle kommunale bydelskaféer som går med underskudd. Færre kunder, lite synlig beliggenhet og konkurranse med andre kafeer i nærmiljøet er hovedårsakene til at mange bydelskafeer i dag sliter med omsetningen.

Rådmannen skriver i et saksfremlegg til formannskapet at erfaringer fra 20 års drift av bydelskafeer i helse- og velferdssentre tilsier at det er vanskelig å drive kafeene i balanse.

Bydelskaféen på ranheim drives i samarbeid med Folkets Hus. (Foto: Google Maps)

Rådmannen vil derfor i rullering av areal- og funksjonsprogrammet for fremtidige helse og velferdssentre foreslå at det istedenfor bydelskaféer etableres kjøkkenkroker der det vil være tilgang til å lage enkle retter og mulighet for å koke kaffe.

Noe av det som har gjort at stadig færre oppsøker bydelskaféene er at livsstilen til eldre har endret seg. Flere av dagens eldre har høyere utdanning, er friskere, benytter seg mer av kulturaktiviteter og reiser mer og benytter seg i mindre grad av tilbudene på et helse- og velferdssenter.

Rådmannen skriver at hjemmeboende eldre ser ut til å ønske andre treffarenaer enn et helse- og velferdssenter. De ønsker å benytte naturlige møtesteder som skjer på tvers av befolkningen, på tvers av kulturell og sosial bakgrunn og på tvers av generasjoner.

Slike møter skjer der hvor folk treffes på lokalbutikken, på lokalsenteret, på arrangementer, i Midtbyen, Hornemansgården og andre steder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;