9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Åpner for nye bilrestriktive tiltak og bilfritt sentrum

Bystyrepolitikere mener Trondheim kommune må erklære klimakrise.

- Annonse -

Bystyret skal neste uke diskutere hvorvidt Trondheim kommunen skal følge Trøndelag fylkeskommune som i juni erklærte miljø- og klimakrise.

Forslaget ble først fremmet av SV som mener den globale oppvarmingen og tap av naturmangfold er en nødsituasjon som også vil påvirke Trondheim.

Forslaget var innom bystyret i mai før det ble sendt over til byutviklingskomiteen. Nå skal bystyrepolitikerne igjen diskutere hvilke ekstraordinær tiltak som kan gjøres lokalt.

Ett av tiltakene som skisseres i innstillingen fra byutviklingskomiteen er at det gjøres ytterligere grep for å få ned utslippene fra privatbiler og næringstransport. Dette gjennom nye bilrestriktive tiltak og nye satsinger på kollektivtransport.

Skoleelever i Trondheim har ved flere anledninger streiket for klimaet. Nå mener bystyrepolitikere det er på tide å erklære klimakrise i Trondheim.

Man etterlyser også en plan for hvordan man få et bilfritt sentrum hvor det kun åpnes for nødvendig næringstransport og påkrevd persontransport.

I listen over ti foreslåtte tiltak heter det at ansvaret for kommunens klimaarbeid må løftes til direktørnivå, og at rådmannen må vurdere hvorvidt det skal opprettes en egen kommunaldirektør for klima og samferdsel.

Videre heter det at hensyn til klima og naturmangfold skal veie tungt i alle saker, og at klimagassutslipp skal konsekvensutredes på lik linje med andre tema i tidlig fase av arealplanleggingen.

Da et omtrent enstemmig fylkesting i juni vedtok miljø- og klimakrise uttalte fylkesordfører Tore O. Sandvik at han var redd det kunne komme motreaksjoner om folk opplevde tiltakene som urettferdige.

I innstillingen til bystyret det at Trondheims innbyggere aktivt skal involveres i “utforming og gjennomføring av klimatiltak”.

Saken kommer opp i bystyret torsdag 21. november

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;