22 C
Trondheim
fredag, juni 5, 2020

/

-Det er tull å bygge om en skole som på sikt kan bli for liten

Fylkestingspolitiker Henrik Kierulf (H) ønsker svar rundt kuttforslag ved nye Tiller VGS.

Av Jan Vestre

Tiller videregående skole skal utvides og bygges om. Nå viser det seg imidlertid at den nye skolen kan bli langt mer nøktern enn det signalbygget mange så for seg på forhånd.

I den såkalte samspillfasen mellom fylkeskommunen, arkitekt og entreprenør har det de siste månedene blitt gjort en rekke endringer. Arealet på skolen er redusert samtidig som det er lagt opp til større gjenbruk av eksisterende bygningsmasse.

I forslag til ny økonomiplan foreslår Fylkesrådmannen at det kuttes ytterligere – både i elevkapasitet og i investeringsrammen.

Nå ønsker nestleder i Høyres gruppe på fylkestinget, Henrik Kierulf, å få svar på hva som er det faktiske behovet i bydelen.

-Senest i juni i år vedtok fylkestinget i Trøndelag at skolen skulle ha en kapasitet på 800 elever.  Når fylkesrådmannen nå foreslår en kapasitet på 700 elever og kutt i investeringsrammen på 75 millioner, så må vi forsikre oss om at vi ikke sparer oss til fant. Det å eventuelt skulle transportere elever fra Tiller til andre siden av byen vil være både upraktisk og kostbart.

Nye Tiller VGS blir betydelig mer nøktern enn det man først hadde tenkt. Her er en av de nyere skissene for skolen. (Illustrasjon: Arkitema Architects)

Kierulf forteller at Høyres gruppe frem mot endelig behandling i fylkestinget i desember, vil være opptatt av å få svar på hvordan de foreslåtte kuttene vil slå ut for elever og ansatte.

-Vi må være trygge på at det rådmannen nå foreslår dekker behovet for gode arbeidsforhold for både elever og lærere. Det gjelder blant annet nok plass og fasiliteter til de ulike utdanningsprogrammene, samt krav til dagslys.

For å møte den forventede veksten i elevantallet så har Fylkesrådmannen foreslått at det bygges en helt ny videregående øst i Trondheim. Det mener Kierulf kan være fornuftig.

– Det er imidlertid viktig at vi ikke bare ser på hvor i byen vi bygger ut kapasiteten, men også på hvilken måte det blir gjort. Høyre er opptatt av å utnytte ledig skolekapasitet, eksisterende skoler og byggeprosjekter som Tiller vgs for å dekke behovet for flere elevplasser.

Saken skal først innom hovedutvalg for utdanning før det går videre til sluttbehandling i fylkestinget den 12. desember

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

2,957FølgereLik