-1.2 C
Trondheim
torsdag, mars 4, 2021
-Annonse-

NIDARVOLL: Naboer frykter nytt jordras i Hugins veg

Seks naboer krever at det blir gjort geotekninske grunnboringer før byggingen av tre nye eneboliger kan starte.

Byggesakskontoret godkjente i begynnelsen av september byggingen av 3 eneboliger med parkeringskjeller på en fradelt tomt i Hugins vei 11 på Nidarvoll. Vedtaket ble påklaget av i alt seks forskjellige naboer i Hugins veg, Munins veg og Lokes veg.

Naboene frykter at tiltaket, som innebærer gravearbeid i en skrånende tomt, vil kunne føre til utglidninger i et område hvor det både er påvist kvikkleire og hvor det tidligere har gått ras.

I 1971 skal det ha gått et jordras på rundt 1000m3 på tomta til en av naboene som nå protesterer på byggeplanene. Naboene krever derfor at det blir gjort geotekninske grunnboringer før gravearbeidene i den skrånende tomten kan starte.

De planlagte boligene i Hugins vei 11a vil bygges på sterkt skrånende tomt. Naboene frykter gravearbeidene skal kunne føre til utglidninger. I 1971 gikk det et ras på rundt 1000m3 på nabotomta.

Ansvarlig søker sier i sitt tilsvar at det har blitt gjort en geotekninsk analyse som viser at det skal være trygt å bygge tre boliger med parkeringskjeller på tomta.

De geotekniske vurderingene og analysen er utført av Rambøll AS.

I sitt saksfremlegg til bygningsrådet skriver rådmannen at man har forståelse for naboenes bekymringer rundt grunnforholdene og stabiliteten i området. Det slås også fast at det er snakk om en “krevende tomt” hvor det foreligger en del “geotekniske utfordringer”.

Rådmannen velger imidlertid å støtte seg til analysen fra Rambøll som viser at det skal være trygt å gjennomføre det planlagte tiltaket med tre eneboliger med parkeringskjeller.

Rådmannen anbefaler at vedtaket fra Byggesakskontoret opprettholdes.

Saken skal behandles av bygningsrådet tirsdag 26. november

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;