Må spare penger – har kuttet ned på renholdet av klasserom

Rådmannen frykter ytterligere kutt kan gå utover innemiljøet til elever og ansatte.

- Annonse -

Trondheim eiendom må spare penger. Ett av tiltakene for å nå innsparingskravene har vært å kutte i renholdet i trondheimsskolen. Dette er gjort ved at klasserom i utvalgte skoler nå ikke rengjøres like ofte som før.

Under budsjettbehandlingen i bystyret i 2018, ba politikerne rådmannen følge med på hvordan et redusert renhold ville slå ut på inneklimaet ved de aktuelle skolene.

I en orientering til bystyret forteller rådmannen at man til tross for redusert renhold allikevel har klart å holde seg innenfor de gjeldende renholdskravene.

For å sikre kvaliteten på renholdet så har det i 2019 blitt gjennomført tre kvalitetskontroller. Kvaliteten på renholdet har blitt målt ved å registrere støvavsetting på en tape, som gjennomlyses før og etter prøvetaking.

Det er ingenting å si på renholdet ved Åsheim barneskole (bildet). Skolen får nest høyeste karakter i kommunens kvalitetskontroll.

Trondheim Eiendom har målt målt støvdekkeprosent på i alt 56 skoler i Trondheim.

Av disse så fikk 18 skoler karakteren 4 – «middels god bruksstandard», mens 35 skoler fikk karakteren 5 – «meget høy bruksstandard». Bratsberg skole var eneste skole med toppkarakteren 6.

To skoler, Lade skole og Dalgård skole og ressurssenter, fikk karakteren 3 – «mindre god bruksstandard.

Du kan lese hele listen HER.

Også Tonstad skole for nest høyeste karakter når det gjelder renhold av klasserommene. (Arkivbilde)

Ved å kutte renholdet av klasserom fra 3-4 ganger til uken til nå å være fast 3 ganger i uken, så har man klart å spare inn 10% på ett årsverk.

Rådmannen er imidlertid bekymret for at den reduserte frekvensen på renholdet kan gi en dårligere opplevelse av det visuelle renholdet og omdømmet hos brukerne og innbyggerne.

Videre heter det at man ikke kan kutte ytterligere i renholdet før det vil gå utover innemiljøet til elever og ansatte.

Ytterligere kutt vil kunne gi konsekvenser for astmatikere, allergikere og andre. Det kan også medføre økt sykefravær blant de ansatte på de berørte enhetene skriver rådmannen.

Saken diskuteres i bystyret tirsdag 3. desember

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ