15.3 C
Trondheim
mandag, juli 13, 2020

/

Vil presse Bane Nor på dobbeltspor mellom Leangen og Hommelvik

Høyre og Frp mener planene som foreligger kan få store negative konsekvenser for sentrumsutviklingen på Ranheim.

Bystyret i Trondheim skal i morgen behandle kommunedelplan for dobbeltspor mellom Leangen og Hommelvik. Fremskrittspartiet og Høyre er svært kritiske til planen slik den ser ut nå, og vil avvise en løsning som de mener ødelegger for papirfabrikken og fremtidig sentrumsutvikling på Ranheim.

– Vi vil ikke gå med på den voldsomme båndleggingen som fdet legges opp til i dette planforslaget, uttaler Høyre og Frps gruppeledere, Ingrid Skjøtskift og Elin Marie Andreassen.

De mener forslaget som foreligger kun har tatt utgangspunkt i hva som er ønskelig fra Bane Nor sin side, uten å ta innover seg at det medfører store negative konsekvenser både for sentrumsutviklingen på Ranheim og for den tradisjonsrike papirfabrikken.

Høyre og Fremskrittspartiet mener Bane Nors planer for dobbeltspor mellom Leangen og Hommelvik kan få store negative konsekvenser for Ranheim sentrum. (Illustrasjon: Norconsult)

– Med dette forslaget er det en risiko for at vi ødelegger for fremtidig drift og utvikling ved Ranheim Paper & Board, som er en viktig samfunnsaktør i Trondheim. Både når det gjelder arbeidsplasser, identitet og bærekraftig prosessindustri, mener gruppelederne.

De vil si nei til den foreslåtte planen slik den ser ut nå, og presse Bane Nor til å tenke nytt om båndleggingssoner og riggarealer.

Andreassen og Skjøtskift peker blant annet på at arealet som er tiltenkt nye og helt nødvendige sentrumsfunksjoner på Ranheim ikke kan båndlegges for å benyttes til lagring av masser fra tunnelanlegget.

Både politikere og næringsliv har lenge fryktet at det nye dobbeltsporet kan ødelegge for utviklingen av et nytt bydelssenter på Ranheim. (Foto: Veidekke Eiendom)

– Bydelen Ranheim er på størrelse med en norsk småby, og man er allerede langt på overtid med å få på plass et godt lokalsenter som egentlig skulle vært på plass for lenge siden. Nå er det på høy tid at vi får etablert et skikkelig sentrumsområde på Ranheim, fastslår de to.

– Det vi trenger nå er en løsning som ivaretar utvikling og drift ved Ranheim Paper & Board, samt legger til rette for utvikling av viktige sentrumsfunksjoner tett opp til allerede etablerte metrobusstasjoner. Dette er en enormt viktig sak for papirfabrikken med sine 200 arbeidsplasser, i tillegg til at de fleste nå er enige om at sentrumsutviklingen på Ranheim må på plass, avslutter gruppelederne.

Saken behandles i bystyret torsdag 5. desember

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,220FølgereLik