- Annonse -

Kan få verdenskongress med 12.000 deltakere

-VM på ski er nok større om vi regner etter tilskuertall, men Rotarys verdenskongress er på mange måter større og viktigere for Trondheim, forteller Anne Hovd fra Charlottenlund Rotaryklubb.

- Annonse -

Etter et initiativ fra påtroppende president i Trondhjem Rotaryklub, Kjetil Utne, har Trondheim meldt seg som søker til denne kongressen som vil samle minst 12-15000 ledere fra over 100 land i 2026 hvis byen vinner konkurransen.

-Trondheim er nå plukket ut sammen med fem andre byer i Europa og Afrika som «semifinalister», forteller Utne som er stolt over at Trondheim er kommet så langt.

Anne Hovd fra Charlottenlund Rotaryklubb forteller at det er lenge siden Rotary kun var åpen for menn.

-Rotary er i dag en verdensomfattende organisasjon for både kvinner og menn. Rotary består av 1,2 millioner medlemmer i 38000 klubber fordelt på mer enn 200 land og landområder. Klubbene møtes ukentlig, og mange driver et utstrakt veldedig arbeid over hele verden, forklarer Hovd.

Den mest kjente er kampanjen «End Polio», hvor Rotary i flere tiår har ledet den globale innsatsen for å utrydde sykdommen.

-Nå er vi nesten i mål. Kun 2-3 land har nå rapporterte tilfeller av Polio, forteller Hovd.

En gang hvert år arrangerer Rotary en verdenskongress hvor deltagerantallet strekker seg fra 12000 og opp til 45000.

-Vi vil komme til å trene hele Spektrum og mere til. Alle hotellene i regionen i tillegg til cruiseskip, studenthybler og private boliger trengs for innkvartering. Dette er rett og slett så stort at hele byen må stille opp om vi skal få det til, påpeker Kjetil Utne.

Påtroppende leder for Trondheim Rotary forteller at Trondheim er bandt semifinalistene til å bli tildelt Rotarys verdenskongress.

Under et seminar for potensielle søkerbyer i Hamburg sist sommer kunne kongressbyrået i en tidligere arrangørby fortelle at Rotarykongressene var blant de mest attraktive arrangementene en by kunne få, bare overgått av et OL og noen av de største idrettsbegivenhetene.

-Kongressen vil  plassere Trondheim i en ny divisjon som arrangørby hvis vi lykkes i å få dette til, mener Utne

Hovd forteller at det er del utfordringer som må løses om Trondheim blir tildelt verdenskongressen.

-Trondheim Spektrum er i minste laget så vi må finne kreative løsninger. Vi må også ta hensyn til naboene og legge opp til at deltagerne i størst mulig grad går til Trondheim Spektrum eller busses til Skansen og Samfundet. Men dette arrangementet kan gi så mange muligheter for Norge og ikke mist for innbyggere, næringsliv og andre i Trøndelag. Derfor er jeg optimistisk med hensyn til å vinne frem, avslutter Anne Hovd.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: