10.8 C
Trondheim
tirsdag, juli 14, 2020

Byplankontoret fraråder massedeponi på Tiller

Byplankontoret mener deponiet vi gi en rekke negative konsekvenser for beboere i Hårstadmarka.

Av Anette Hagen

Det er Formo Holding AS og Ramlo Sandtak AS som ønsker å se på muligheten for et deponi for rene masser i Einbakken på Tiller.

Ifølge planinitiativet vil deponiet kunne ta imot rundt 320.000 m³ med masser. Etter endt deponering skal området tilbakeføres til landbruks- og naturformål.

Rambøll (plankonsulent) sendte i oktober en anmodning til kommunen om oppstartsmøte for igangsetting av privat planarbeid. Byplankontoret mente det var flere utfordringer knyttet til beliggenheten, og besluttet at planarbeid ikke skulle settes i gang.

Det aktuelle planområdet (markør) ligger nord for Tillerbruvegen (Kart: Kartverket)

Det ble vist til at deponiet ville ligge i et kvikkleireområde med høy faregrad, og at driften vil gi negative konsekvenser for beboere i Hårstadmarka med hensyn til trafikksikkerhet, støy- og støvulemper.

På bakgrunn av vedtaket i Byplankontoret har nå Rambøll bedt om at saken blir fremlagt for politisk behandling slik plan- og bygningsloven gir anledning til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,220FølgereLik

Siste saker:

Her bygges et av Heimdals mest populære boligprosjekt

Nybyggprosjektet Heimdalsporten er i ferd med å bli en salgssuksess. Mange vil bo sentralt på sørsiden av byen, i gangavstand til butikker, metrobuss og arbeidsplasser.