17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
-Annonse-spot_img

JAKOBSLI: Mener fortetting vil redusere trafikksikkerheten

Men beboerne i Skogvegen på Jakobsli får ikke gehør hos Kommunedirektøren.

- Annonse -

Byggesakskontoret innvilget i slutten av september rammetillatelse for oppføring av en vertikaldelt tomannsbolig i Skogvegen 20 på Jakobsli. Tiltakshaver søkte først om å få sette opp en vertikaldelt tremannsbolig med takterrasser, men dette ble avslått kommunen.

Det nye vedtaket har blitt påklaget av 6 forskjellige naboer (husstander), som mener den planlagte fortettingen vil føre til økt gateparkering i området. Fremmedparkering skal i følge flere beboere lenge ha vært et stort problem i Skogvegen.

Naboene mener en ytterligere gateparkering i den trange Skogvegen vil gi store utfordringer, både i forhold til trafikksikkerheten for gående og i forhold til utrykningskjøretøy.

Naboer frykter en ny tomannsbolig i Skogvegen vil føre til ytterligere gateparkering i den smale vegen. (Foto: Google Maps)

Naboene påpeker videre at dispensasjon som ble gitt i fra avstandskravet mot vei, i fremtiden vil gjøre det umulig å skulle regulere inn et fortau lang vegen.

I sitt tilsvar skriver ROJO arkitekter på vegne av tiltakshaver at man ikke bestrider at fremmedparkering i Skogvegen kan være et problem, og at det beste kanskje hadde vært om det ble skiltet med parkering forbudt.

Det understrekes imidlertid at den godkjente 2-mannsbolig har tilstrekkelig biloppstillingsplass på egen grunn, og at tiltaket derfor ikke vil føre til økt gateparkering.

Det er en vurdering som deles av Kommunedirektøren (tidligere rådmann) som anbefaler at vedtaket fra Byggsesakskontoret opprettholdes.

Saken behandles i bygningsrådet tirsdag 7. januar 2020

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;