-3.9 C
Trondheim
mandag, mars 8, 2021
-Annonse-

ROSENDAL: Får allikevel bygge enebolig i Stadsing Dahls gate 34

Bygningsrådet gikk imot administrasjonens innstilling.

Det er HAeiendom Holding AS som nå har fått klarsignal til å bygge ny enebolig i Stadsingeniør Dahls gate 34. Selskapet har to ganger fått avslag på sin rammesøknad, senest i august 2019.

Etter første avslag så valgte tiltakshaver å redusere størrelsen på prosjektet fra 198 m2 til 108 m2 BRA. Prosjektet fordret imidlertid fortsatt dispensasjon fra kommuneplanens arealdel § 30 når det gjelder krav til uterom.

Byggesakskontoret har begge gangene ment at utearealet ikke har vært stort nok og at det har manglet “tilstrekkelige kvaliteter”, og har derfor avslått søknadene.

I sin klage skrev ansvarlig søker at man ikke var uenig i hvordan Byggesakskontoret hadde beregnet størrelsen på utearealet, men at man ikke delte samme oppfatning når det gjaldt kvaliteten på utearealet.

Byggesakskontoret og tiltakshaver har vært uenig i kvaliteten på utearealene ved bygging av en ny enebolig i Stadsing. Dahls gate 34. Nå har tiltakshaver får gehør i bygningsrådet. (Illustrasjon: Tore Wiger sivilarkitekt)

Etter Byggesakskontorets vurdering så ville det være feil å ta med tilnærmet alt ubebygd areal ved beregning av uterom, herunder blant annet gangveien (20m2) inn til hovedinngangen.

I klagen ble det understreket at nevnte gangvei ikke var noe parkeringsareal, og at den ikke ville bli brukt til varelevering.

Saken ble behandlet i bygningsrådet tirsdag denne uken. Administrasjonen innstilte på å opprettholde Byggesakskontorets avslag, noe politikerne var uenig i.

Det var Roar Aas (Ap) som fremmet alternativt forslag på vegne av Ap, MDG, SV og Sp. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;