13.7 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
- Annonse -spot_img

Får ikke bygge helårsbolig etter hyttebrann

Byggesakskontoret avviser forskjellsbehandling.

- Annonse -

En tiltakshaver har fått avslag på å erstatte en delvis nedbrent hytte på 49 m2 med en helårsbolig på 93 m2 i Bratsberggrinda 1.

Byggesakskontoret viser til at området er regulert til LNFR-formål, og mener en eventuell dispensasjon vil “undergrave KPA som styringsverktøy” i tillegg til at det vil sette en “uheldig presedens”.

Kommunen viser også til at store deler av vegen fra Eklesbakken til Bratsberg er “smal og svingete” og at det derfor ikke er ønskelig med økt bosetting i det aktuelle området.

Klage opp i bygningsrådet

Tiltakshaver har klaget på vedtaket og viser til at området allerede består av flere helårsboliger og at eiendommen ikke har tjent til LNFR-formål på 70 år.

Man viser også til et vedtak fra Statens vegvesen som har behandlet søknad om avkjørsel opp mot fremkommelighet og trafikksikkerhet i området.

Det vises også til tre tilsvarende saker fra Klefsetbakken på Byneset hvor det ble godkjent bruksendring fra hytte til helårsbolig.

Kommunedirektøren mener imidlertid at sakene ikke er direkte sammenlignbare og at det derfor ikke er snakk om noen forskjellsbehandling.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 28. januar. Kommunedirektøren anbefaler at vedtaket fra Byggesakskontoret opprettholdes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;