-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Staker ut kursen for fremtidens Heimdal

Ny prosessplan for Heimdal sentrum er sendt ut på høring og offentlig ettersyn. Frist for innspill er 15. februar.

- Annonse -

Hvordan bør Heimdal sentrum utvikle seg i årene som fremover og hvordan kan egenarten til den gamle stasjonsbyen bevares? Det er spørsmålene som stilles i en ny prosessplan som kommunen nå har sendt ut på høring og offentlig ettersyn.

Det var bystyret som i slutten av 2016 bestemte at det skulle utarbeides en egen prosessplan for Heimdal sentrum. Bakgrunnen var at politikerne ønsket å legge noen rammer for den videre fortettingen.

For etter tiår med en relativ langsom transformasjon, har utbyggingen av Heimdal sentrum de senere årene eksplodert. I 2017 var det hele 1700 boliger under planlegging i områdene ved og rundt sentrum.

Selv om mange er positive til at Heimdal sentrum har fått et mer urbant preg, så er det ikke alle som er like begeistret for den storstile utbyggingen.

Ulike spørreundersøkelser viser at mange er bekymret for at egenarten med små nisjebutikker og lav trehusbebyggelse skal forsvinne.

Avdelingsleder Åse Bollingmo ved Byplankontoret forteller dette om hva en prosessplan innebærer

-En prosessplan er kort og godt en slags oppskrift på hvordan vi skal gå videre med de ulike planarbeidene i et gitt område. En prosessplan skal kun sette de ytre rammene og gi føringer for det videre planarbeidet.

Når det gjelder prosessplanen for Heimdal så foreslår den at det utarbeides tre ulike plantyper:

  • Reguleringsplan for nordvestre del av Heimdal sentrum
  • Byroms- og gatebruksplan med parkeringsstrategi
  • Strategi for bevaring og stedsidentitet

Fristen for innspill til prosessplanen for Heimdal er den 15. februar. Bollingmo er spent på i hvilken grad folk vil benytte seg av muligheten til å komme med innspill.

-Innspill fra folk som blir berørt av ulike planarbeid er generelt svært viktig for at demokratiet vårt skal fungere. Kommunen har ansvar for å gjøre det enkelt og naturlig for alle innbyggerne å involvere seg. Man skulle kanskje tro at det er en enkel sak, men det er det ikke. Vi i kommunen jobber hele tiden med å forbedre oss.

Bollingmo understreker at man ikke trenger å skrive side opp og side ned for å komme med innspill til planen.

-Vi som jobber i kommunen er her for innbyggerne, og terskelen inn til oss er langt lavere enn det mange kanskje tror. Har man noe på hjertet så holder det lenge med en kort mail, et lite brev eller telefon. Man trenger heller ikke være spesielt formell. Det viktigste er at poengene kommer tydelig frem.

HEIMDAL 1930: Mye har forandret seg på Heimdal siden dette bildet ble tatt utenfor Heimdal Handelssamlag i 1930. (Foto: Trondheim byarkiv /ukjent fotograf)

Også kommunedirektør Morten Wolden understreker viktigheten av størst mulig innbyggerinvolvering.

-Trondheim kommune ønsker at så mange som skal involverer seg i store prosesser og prosjekter. Det opplever vi også er noe som i stor grad skjer, selv om det ikke er sikkert vi får det til like bra alle ganger, forteller Wolden som viser til kommunens egen strategi rundt innbyggerinvolvering – «Den samskapte byen»

HER finner du prosessplanen

NB! Prosessplanen som nå er lagt ut til offentlig ettersyn er tilgjengelig på kommunens hjemmesider. Planen er også tilgjengelig på Bytorget i Erling Skakkes gate 14 og på Trondheim folkebibliotek ved Peter Egges Plass 1.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: