0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021

Trusler mot skoler i Trøndelag

Flere skoler i Trøndelag skal de to siste dagene mottatt trusler.

PRESSEMELDING

TRUSLER MOT SKOLER I TRØNDELAG

Politiet kan bekrefte at det er fremmet trusler rettet mot skoler i Trøndelag. Politiet har god tilgang til informasjon og kan med bakgrunn i disse gjøre vurderinger av de trusler som fremsettes.

Politiet vurderer alltid om det er fare for liv og helse når vi mottar tips eller når trusler fremmes. Vi følger trusselen tett opp, og vurderer situasjonen fortløpende, herunder behov for å sette inn tiltak for å trygge elever, ansatte og publikum for øvrig.

Slik vi vurderer situasjonen nå, oppfordrer politiet alle til å fortsette skolehverdagen som vanlig.

Det å fremsette trusler om vold mot skoler er en svært alvorlig handling, selv om et ikke er en intensjon om å gjennomføre faktiske voldshandlinger. Det bidrar til å skape utrygghet og frykt blant skoleelever, foresatte, ansatte og i nærmiljøet for øvrig.

Ved å true samfunnsinstitusjoner på denne måten risikerer man ikke bare et straffeansvar, men også erstatningsansvar som følge av de økonomiske kostnadene slike hendelser har.

Publikum bes ta kontakt med politiet dersom de kommer over slike trusler, eller har annen informasjon som kan ha betydning for slike saker.

Politiets nås på 02800.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,976FølgereLik

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;