18.7 C
Trondheim
tirsdag, august 11, 2020

/

Er denne gamle låven på Stavset egentlig noe å ta vare på?

-Ja, mener byantikvaren. -Nei, mener kommunedirektøren.

Bystyret sluttbehandler torsdag forslaget til detaljregulering av Nedre Stavsetvegen 46 på Byåsen. Eiendommen er på rundt 3,7 mål og av et våningshus og en låve. Gården er i dag fraflyttet, men leies ut til diverse aktiviteter.

Selskapet Stavset Panorama AS ønsker å bygge 15 boenheter på eiendommen. Dette i form av 5 rekkehus mot vest, 6 boenheter i leilighetsbygg mot sør og 4 eneboliger i kjede mot øst.

For å få plass til boligene er både våningshuset og låven foreslått revet. Byantikvaren har imidlertid anbefalt at låven, som har antikvarisk verdi klasse C, blir bevart. Dette da det de siste årene har forsvunnet mange tidligere gårdstun og låver i bynære strøk.

Stavset Panorama AS ønsker å bygge 15 boenheter i Nedre Stavsetvegen 46. Den gamle låven foreslås erstattet med et bygg i samme størrelse og typologi. (Illustrasjon: Norconsult)

Utbygger foreslår å erstatte låven med et bygg i samme typologi, og går i tillegg inn for å bevare den gamle tunstrukturen på eiendommen.

I sitt saksfremlegg skriver kommunedirektøren at prosjektet vil ikke endre landskapsbildet i området i vesentlig grad, og at en mindre fortetting er akseptabelt. Det anbefales derfor at planforslaget vedtas.

Saken behandles i bystyret torsdag 6. februar

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,268FølgereLik
font-family: tablet-gothic-condensed, sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;