Er bekymret over økt hærverk i skoletiden

-Fortsetter utviklingen kan det bli aktuelt å la den enkelte skole betale for det innvendige skadeverket, sier direktør i Trondheim eiendom Per-Tore Støen.

- Annonse -

Tall fra Trondheim eiendom viser at stadig mer av hærverket ved byens skoler nå skjer i skoletiden. Det er en utvikling som bekymrer direktør i Trondheim eiendom Per-Tore Støen.

-Trondheim eiendom har gjennom ulike tiltak de siste årene klart å redusere hærverket på kveldstid og i helger med rundt 70%. Dessverre så har utviklingen når det gjelder hærverk på dagtid gått i motsatt retning.

Støen forteller at det nå kan bli aktuelt å la skolene bære mer av kostnadene for det innvendige hærverket.

LES OGSÅ: Disse skolene anmeldte flest hærverk i 2109

-Hvorvidt det er Trondheim eiendom eller den enkelte skole som betaler har i utgangspunktet ikke noe å si. Det vil uansett være Trondheim kommune og skattebetalerne som sitter igjen med regningen. Viderefakturering handler først og fremst om å synliggjøre ansvaret den enkelte skole har for situasjonen.

Støen ønsker ikke å spekulere i hva som kan være årsaken til at flere av skolene i Trondheim sør kommer betydelig dårligere ut enn snittet. Han utelukker ikke at det kan dreie seg om en viss underrapportering ved andre skoler.

-Nå kan det selvfølgelig være at ansatte ved enkelte skoler glemmer å sende inn melding, eller forsøker å rette opp i skadene på egen hånd. Regelen er imidlertid at alt skadeverk, uten unntak, skal rapporteres inn til Trondheim eiendom.

Disse skolene anmeldte flest hærverk i 2019

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ