14 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

HEIMDAL: Planlegger nytt boligfelt sør for Heimdal sentrum

Men tiltaket er avhengig av dispensasjon fra skolekapasiteten.

- Annonse -

OPPDATERT: Bygningsrådet har foreløpig avslått søknaden om dispensasjon fra skolekapasitet, men avventer ny vurdering når saken som omhandler grensejustering mellom de aktuelle skolekretsene er vedtatt. HER finner du saksprotokollen (ekstern link)

Det er selskapet Heggstad Nordre AS som nå planlegger et nytt boligfelt bestående av 35 boenheter fordelt på ulike bolighus og rekkehus. Tiltaket betinger imidlertid dispensasjon fra bestemmelsene om skolekapasitet.

Planområdet ligger rundt 600 meter sør for Heimdal sentrum og hører inn under skolekretsen til Åsheim barneskole hvor det ikke er ledig kapasitet i årene fremover.

I sin dispensasjonssøknad påpeker imidlertid utbygger at nærmeste barneskole er Breidablikk, og at det etter oppgraderingen av gang- og sykkelvegen nå kun tar 10 minutter å gå til skolen.

Kommunedirektøren viser til nye elevtallsprognoser og sier at det “trolig” ikke er ledig kapasitet på barnetrinnet i området selv om man inkluderer kapasiteten på Breidablikk.

Videre heter det at skal det kunne åpnes for en videre boligbygging av en viss omfang i området, så er avvikling av ungdomstrinnet ved Stabbursmoen en forutsetning.

I en høring om skolestrukturen i Trondheim så foreslås det å avvikle ungdomstrinnet ved Stabbursmoen og fordele elevene mellom Åsheim ungdomsskole og Huseby ungdomsskole, samt en grensejustering der deler av Åsheim barneskolekrets flyttes til Stabbursmoen.

Saken skal behandles i bygningsrådet tirsdag 25. februar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ