0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
-Annonse-

ØSTBYEN: Avviste klage rundt fortetting i Lagmann Dreyers gate

Naboer mener planlagt tomannsbolig er større enn det fremstår i søknaden. Tiltakshaver reagerer på fotomontasje man mener er feil oppskalert.

Bygningsrådet avviste denne uken en klage fra Sameiet Rønningsbakken 1 i forbindelse med en planlagt tomannsbolig i Lagmann Dreyers gate 3.

Tiltakshaver, som selv har bodd på adressen i mange år, ønsker å oppføre en generasjonsbolig på tomta som skal benyttes av egen familie.

I rammesøknaden som ble godkjent av Byggesakskontoret i oktober, heter det at man har lagt ned mye arbeid i prosjektering av utearealene. Blant annet skal frukttrær og bærbusker som blir berørt av byggingen bli tatt vare på og flyttet.

Videre heter det at man også har jobbet mye med det “arkitektoniske uttrykket”, og at man har forsøkt å “tilpasse seg den eksisterende bebyggelsen i området”.

Lagmann Dreyers gate 3, Trondheim (Foto: Google Maps)

Naboer i Rønningsbakken 1 har imidlertid klaget på vedtaket som man mener kan gi ringvirkninger som er “katastrofale for miljøet og byggetettheten i bydelen.”

I klagen vises det blant annet til uttalelser fra Byantikvaren som anbefaler at det kun etableres en mindre bolig med “mindre fotavtrykk og volum enn de eksisterende”.

I klagen har naboene lagt ved en fotomontasje med den nye boligen inntegnet. I sitt tilsvar skriver imidlertid tiltakshaver at boligen er feil oppskalert og at fotomontasjen dermed gir et misvisende bilde av utnyttelsesgraden av tomta.

Kommunedirektørens innstilling om å avvise klagen ble denne uken enstemmig vedtatt i bygningsrådet. Saken sendes nå over til fylkesmannen.

HER kan du lese mer om saken. (Link til Trondheim kommune)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;