0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

-Folk må forvente å bli tatt bilde av

Adresseavisen ringes ned av lesere som tipser om folk som bryter myndighetenes helseråd.

- Annonse -

Av Jan Vestre

Det er ikke bare politiet som ringes ned av bekymrede trøndere. Også hos Adresseavisen gløder tipstelefonen.

-Vi ser av lesertallene våre at svært mange nå følger nyhetene mye tettere enn før, noe vi også merker på tipsmengden. Derfor har vi styrket bemanningen utenom vanlig kontortid. Avisens journalister jobber nå døgnet rundt, forteller nyhetsredaktør i Adresseavisen Erlend Hansen Juvik.

Mange av tipsene som kommer inn til redaksjonen dreier seg om forhold leserne opplever som brudd på myndighetenes helseråd. I helgen mottok avisen flere bilder av folk som var ute og nøt vårsola i Bymarka og på Bakklandet.

Nyhetsredaktør i Adresseavisen Erlend Hansen Juvik

-Den offentlige debatten er opphetet og det “rases” som aldri før på sosiale medier. Ser dere noen betenkeligheter med å bruke bilder som den enkelte tipser mest sannsynlig har tatt uten samtykke?

-Det kan selvfølgelig være ubehagelig at noen stiller spørsmålstegn ved om måten man opptrer på er riktig, men det skal ikke være slik at noen opplever at de blir hengt ut eller hetset. Bilder tatt av andre enn våre egne journalister vurderes særlig nøye. For eksempel er det ikke akseptabelt å bruke bilder der noen har brutt regler eller opptrådt uetisk for å få tatt bildet.

-I saken om folkemengden på Bakklandet så kan flere av de som er avbildet lett identifiseres, også barn. Når sakens vinkling går på at dette er mennesker som ikke tar hensyn blir ikke dette da i realiteten å henge ut folk?

-I den konkrete saken er det ikke fokusert på en spesiell person, men på en situasjon der mange oppsøkte et sted samtidig. Det ville vært merkelig å omtale situasjonen på Bakklandet uten å bruke bilder. Mediene har anledning til å bruke bilder fra slike offentlige situasjoner uten å spørre hver enkelt om tillatelse. Slik vi vurderer det er bildet tatt på en slik måte at det ikke har fokus på noen spesiell person, og belastningen er derfor moderat for de som er med på bildet.

Da Dagbladet i helgen omtalte utfarten til Aker Brygge så valgte avisen å sladde ansiktene. Det gjorde ikke Adresseavisen i saken fra Bakklandet. (Se hovedbildet i saken)

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;