3.8 C
Trondheim
søndag, oktober 25, 2020
- Annonse -

Måtte stenge kirka – holder “gudstjeneste” på YouTube

Da koronakrisen slo til for fullt børstet sokneprest Sveinung Enstad (46) støv av sin 10 år gamle YouTube-kanal.

Enstad har jobbet som prest siden 2002 i både Asker, Oslo og på Heimdal. De siste fem årene har han vært tilknyttet Byneset og Leinstrand menighet.

Selv om kirken fortsatt gjennomfører dåp, vigsel og gravferd så er arbeidshverdagen til Enstad nå ganske annerledes.

-Som prest så leder man jo mange ulike samlinger;  både kirkelige handlinger, andakter på institusjoner, konfirmantundervisning og ikke minst gudstjenestene. Alt dette er nå satt på vent.

Men selv om kirken har stengt for mange av de vanlige aktivitetene så ønsker allikevel Enstad å holde kontakt med menigheten.

Sokneprest Sveinung Enstad ønsker å holde kontakt med menigheten selv om mange av aktivitetene i kirka nå er avlyst.

-Som prest ønsker jeg å høre hvordan folk har det i denne vanskelige perioden. Mange rammes økonomisk, du har alle de barna som ikke trives hjemme, ensomme og alle som er i faresonen for å dø av viruset. Dette er ikke lett for noen, men det slår hardere ut i disse gruppene, forteller Enstad.

Og for å nå ut til folk så måtte Enstad gjøre som så mange andre om dagen – nemlig tenke helt nytt.

-Jeg har hatt en kanal på YouTube med én video på i ca ti år – en tullevideo med gitarspilling. Da “unntakstilstanden” kom tenkte jeg at kanalen kanskje var en måte å bringe noe godt ut til folk jeg ellers ikke når, forklarer Enstad som forteller at planen er å legge ut en ny video hver søndag.

Mange av de vanlig aktivitetene i Den norske kirke er avlyst. Her fra middelalderkirken på Byneset

Endstad forteller at formålet med kanalen først og fremst er å gi trøst i en vanskelig tid.

-Primært vil det bli videoer knyttet til bibeltekstene som hører den forestående søndagen til. Jeg ønsker å ha en uformell stil så jeg ikke skiller meg nevneverdig fra andre youtubere, det vil si at ungdommene også skal kunne se på uten at det blir “cringe”, som de sier, altså pinlig, smiler presten.

Enstad avslutter med å si at selv om kirken nå er stengt for mange så ønsker de ansatte å være tilgjengelig for samtaler på telefon og sosiale medier.

-Det er bare å ringe eller å sende en melding på Facebook hvor jeg personlig er ganske aktiv.

HER finner du YouTube-kanalen til Sveinung Enstad.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

LES OGSÅ

Søker arbeidsglade unge pensjonister

Martin Hoem (55) søkte hundrevis av jobber uten napp. Nå skal heimdalingen hjelpe andre seniorer med restarbeidsevne inn igjen på arbeidsmarkedet.

Benedikte (15) gikk ut med tretten 6’ere

Da Benedikte Holm Håheim var 3 år tjuvlånte hun morens mobil for å sende tekstmeldinger. Forrige uke gikk hun ut av 10. trinn med skyhøyt karaktersnitt.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;