17.9 C
Trondheim
søndag, mai 31, 2020

Utsetter piggdekk-fristen

Ny frist er 1. mai for hele landet.

Koronakrisen gjør at fristen for å legge om fra piggdekk utsettes. Det er Statens vegvesen som skriver dette i en pressemelding.

-Vi oppfordrer folk så skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Sverige har nettopp gjort det samme unntaket.

Dette har likevel vært en vanskelig vurdering for Statens vegvesen.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Statens vegvesen vil følge med på luftkvaliteten gjennom sine mange målestasjoner. Etaten er klar til ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2,955FølgereLik

Siste saker: