0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
- Annonse -

Dette mener kommunen om antall p-plasser på Spongdal

Er avhengig av parkeringsplassen ved Prix ved større arrangement.

Kommunedirektøren har på oppdrag fra bystyret foretatt en kartlegging av parkeringsdekningen i området ved Spongdal skole og Byneshallen.

Konklusjonen er at det er nok med parkeringsplasser, men at man ved større arrangement er avhengig av å kunne bruke plassene ved Prix.

Tellingen skjedde ved to anledninger på forsommeren i fjor, den 5. juni og den 14. juni hvor det var korpsstevne.

Ifølge kommunedirektøren er det totalt 351 parkeringsplasser i det aktuelle området. Ved tellingen den 5. juni ble det registrert 109 kjøretøy noe som gir et belegg på litt i overkant av 30%.

Ved store arrangement ved Spongdal skole er man avhengig av å kunne benytte parkeringsplassene ved Prix rett over gaten. Det kommer frem i en en orientering fra kommunedirektøren.

Høyest belegg var det ved velferdssenteret og parkeringsplassen nærmest golfbanen (86%). Ansattparkeringen ved Spongdal skole hadde et belegg på 50% ved tidspunktet for telling.

Ved tellingen den 14. juni hadde flere av parkeringsområdene fullt belegg. I tillegg var området bak Prix tatt i bruk av besøkende til korpsstevnet. Totalt var det 221 biler parkert, noe som gav et belegg på 63%.

Trondheim kommune inngikk i mars 2019 en avtale med med COOP om bruk av parkeringsplassene ved behov. Avtalen kan sies opp av begge parter med 6 måneders varsel.

Driftskostnadene for parkeringen fordeles med en tredel til Trondheim kommune og to tredeler til COOP.

Det ble samtidig med de tellingene av parkeringsplasser også foretatt trafikkmålinger på Hangerslettvegen. Disse viste at det passerer omtrent 2400 kjøretøy i døgnet forbi skolen. Gjennomsnittsfarten var 31 km/t og de fleste (85 %) av kjøretøyene kjørte maksimalt i 38 km/t

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADET

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;