-Provoserende at politiet raser frem med hjelm og skjold

Trondheim Rød Ungdom beklager hærverket, men mener politiet har mye av skylda for at ting utartet seg under mandagens demonstrasjon på Torvet.

- Annonse -

-Vi som arrangører ønsket ikke at det skulle begås noe hærverk av noe slag, men vi har dessverre ikke kontroll på hva enkeltpersoner finner på, sier Markus Amund Sæther i Trondheim Rød Ungdom.

Sæther forteller at Trondheim Rød Ungdom stilte opp med flagg, bannere og en høytaler for å overdøve SIAN.

-SIAN derimot hadde fått stille med eget PA anlegg som var nesten like høyt i volum som alle i motdemonstrasjon når vi ropte, hoyet og buet. Hvis SIAN ikke hadde fått stilt med full PA hadde situasjonen vært roligere. Det er utrolig frustrerende å fremdeles høre det rasistiske budskapet selv om man står å roper på full hals.

Sæther sier det er forståelig at at noen av demonstrantene følte at de måtte ta i bruk «andre midler», men presisere at dette ikke er noe Trondheim Rød Ungdom oppfordret til.

-Vi synes det framstår som provoserende at politiet raser fram og stiller opp med hjelm og skjold, etter at SIAN har dratt. Demonstrasjonen kunne ha sluttet der og da.

-Hadde det ikke vært bedre å følge oppfordringen fra Islamsk Råd om ikke å gi SIAN noen oppmerksomhet?

Trondheim Rød Ungdom var en av arrangørene bak motdemonstrasjonen mot SIAN.

-Vi har tatt med IRN og MDN sine oppfordringer med i betrakting, men det er flere gode grunner til at vi har holdt motdemonstrasjon. Hvis de bare får stå der, gir det dem muligheten til å bygge en plattform og rekruttere folk. Ingen fikk med seg hva de hadde å si denne gangen. Det er en seier. Jeg kan ikke engang se for meg hvor ekkelt det må være å være muslim å gå forbi SIAN mens de spyr fra seg rasistiske budskapet sitt.

Politiet i Trondheim skriver på egen Facebook-side at politiet iførte seg skjold og hjelm ETTER at en av betjentene ble truffet med en stein i nakken.

 

-Politiet i Trondheim gjør en fantastisk god jobb for byen vår

10 KOMMENTARER

 1. Venstreekstreme er en minst like stor trussel mot samfunnet som høyreekstreme. De er flere, er stadig en trussel mot lov og orden, og slipper alt for ofte unna med grovt krenkende oppførsel.

 2. «Det er utrolig frustrerende å fremdeles høre det rasistiske budskapet, selv om man står å roper på full hals.»

  Hold dere hjemme neste gang da, så slipper dere å høre noe.

 3. Den røde bermen aksepterer ikke andre meninger, og derfor må de gå til hærverk og kriminelle handlinger. Dette forteller vel hva disse folka står for, HAT og SPLITTELSE !

 4. Typisk komminister å mene at det er provoserende at meningsmotstandere får slippe til. Enda en grunn til at disse venstreekstreme holdningene skal og må bekjempes.

 5. Rødt og Rød ungdom er blant de ytterst få grupperinger som er ubetinget verre enn SIAN.

  Soleklart forutsetning for deltakelse er både å være totalt blottet for historisk kompetanse…såvel som betydelig nedsatt kognitiv funksjonsevne.

  Artikkelen her tydeliggjør og understreket dette udmerket!

  Man må jo undre…gjør det vondt, å være så tjukk i huet!?!

  🤣🤣🤣

 6. SIAN er islamkritiske…Islam er ikke en rase.

  Derfor faller argumentene om rasisme på steingrunn 😛

  Påstander om at SIAN forherliger facisme er absurd, og hatytringene er det jo motdemonstrantene som står for.

 7. Provosert over at politiet møter dem med skjold etter at en politimann er truffet i nakken med stein.? Dette forklarer meg alt jeg trenger å vite om rød ungdom. De elsker å bekle offerrollen, nekter enhver befatning med ansvar og har tydeligvis monopol på ytringer.
  Man må lure på hvor enkelt sammenskrudd det går an å være?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ