-1.1 C
Trondheim
torsdag, mars 4, 2021
- Annonse -

Plutselig stod Roald (60) ansikt til ansikt med en snøftende elgokse

Naturfotograf Roald Heirsaunet (60) fra Heimdal fikk denne uken et nærmøte med skogens konge. Hør historien på NRK Trøndelag mandag kl. 08.00

Det var natt til torsdag at Heirsaunet så og si gikk seg rett på 12-spiringen på en øde skogsvei i Børsa

-Jeg hadde fått et tips av min gode venn Kjell Arne Dragsten om at det var observert et større dyr i området. Jeg pakket derfor fotoutstyret og dro av gårde i håp om at jeg kanskje kunne få noen gode avstandsbilder.

Det skulle imidlertid vise seg at naturfotografen like godt kunne ha lagt igjen teleobjektivet hjemme. For noe avstandsbilde skulle det ikke bli.

-Klokka var rundt tre på natta da konas schæfervalp måtte ut en tur for å gjøre fra seg. Den ville fort inn igjen da det høljet ned i bøtter og spann. I og med at jeg allerede var våken bestemte jeg meg for å ta en tur ut med kameraet selv om lyset på denne tiden av døgnet er utfordrende.

-Jeg kunne se verken i det ene øyet og høre pusten gjennom nesen, forteller naturfotograf Roald Heirsaunet etter et møte med skogen konge på en øde landevei i Børsa. (Foto: Roald Heirsaunet)

Heirsaunet labber dermed avgårde på en øde skogsvei med den kamuflerte regnponchoen godt trukket rundt seg, og med kameraet parat. I det naturfotografen runder en sving ser han plutselig skogens konge stå midt i veien.

-Det var kun snakk om 3-4 meter. Jeg var så nære at jeg kunne se tunga henge ut av munnen og verken i det ene øyet. Det var nesten så jeg kunne høre elgen puste.

Heirsaunet lirker kameraet sakte ut av den dyvåte regnponchoen og begynner forsiktig å knipse.

-Der og da tenkte jeg ikke så mye på at situasjonen kunne være farlig. Elgen er jo i utgangspunktet et fredelig dyr, men den kan jo gå til angrep om den blir stresset eller føler seg truet. Det var først da jeg kom hjem at jeg fikk skjelven, forteller Heirsaunet.

PS! Mandag kan du høre naturfotografen fortelle om møtet med elgen og andre naturopplevelser på NRK Trøndelag sin morgensending som begynner kl. 08.00

Naturfotograf Roald Heirsaunet har denne sommeren fulgt et havørnpar med to unger gjennom kameralinsen. (Foto: Roald Heirsaunet)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;