Starter byggingen av «Saupstadbrua» til våren

Den 180 meter lange gang- og sykkelbrua over Bjørndalen skal etter planen stå ferdig juni 2022.

- Annonse -

Etter flere år med planlegging og utredninger går det nå endelig mot byggestart for den nye gang- og sykkelbrua over Bjørndalen.

I forrige uke signerte entreprenørselskapet Kruse Smith en totalentrepriseavtale med Trondheim kommune for bygging av den 180 meter lange «Saupstadbrua».

Prosjektet som også inkluderer bygging av gang- og sykkelveier på begge sider av brua, har en kontraktsramme på 100 millioner kroner.

-Vi ser frem til å gå i gang med dette oppdraget, og vi gleder oss til å kunne bruke våre
erfaringer og kompetanse innen brubygging til å gi myke trafikanter i Trondheim en tryggere transportvei, sier Finn Erik Espegren, avdelingsleder for anlegg og konstruksjon i Kruse Smith.

Espegren forteller at arbeidet med prosjektering allerede er i gang. Selve brobyggingen starter opp våren 2021.

Selv om «Saupstadbrua» vil krysse både Bjørndalen og John Aaes veg vil ikke trafikken blir særlig påvirket under byggeperioden.

-Brua vil bygges som en såkalt «lanseringbru». Det innebærer at hele brukonstruksjonen bygges på én side for så å skyves over mot motsatt side, forklarer Espegren.

«Saupstadbrua» er del av Miljøpakken og skal knytte bydelene Saupstad og Tiller sammen med et sammenhengende gang- og sykkelvegnett.

-I Trondheim ønsker vi at flere skal gå og sykle, og vi har nullvekstmål for biltrafikk. Denne brua håper vi skal bidra til dette. Både Tiller og Saupstad, Kolstad og Huseby er bydeler med mye folk, mange arbeidsplasser, skoler, handel- og servicesentra. Vi har stor tro på at ei bru vil gjøre det mye mer attraktivt å sykle og gå, sier prosjektleder i Trondheim kommune, Ivar Arne Devik.

Den nye gang- og sykkelbrua over Bjørndalen skal etter planen stå ferdig juni 2022.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ