7.3 C
Trondheim
tirsdag, september 22, 2020
- Annonse -

Stadfester kommunens LNFR-vedtak på Tilleråsen

Fylkesmannen mener sikring mot kvikkleire ikke er god nok grunn til å gi dispensasjon fra LNFR-formålet

- Annonse -

En tiltakshaver ønsker å fradele to parseller i Tillerbruvegen 187 til boligformål, men har nå fått nei fra Fylkesmannen som dermed er enig i kommunen vurderinger.

Søknaden ble første gang avslått i august 2019 med henvisning til høy faregrad for kvikkleireskred og at ny bebyggelse var avhengig av terrenginngrep i en ravinedal i marka.

En ny geoteknisk rapport datert fra november viste at tilstrekkelig sikkerhet kunne oppnås med nedplanering av terreng i stedet for motfylling. På grunn av den nye rapporten ble saken behandlet på nytt.

Kommunen avslo i mars søknaden på nytt og viste til LNFR-formålet i KPA og hensynet til natur.

Tiltakshaver påklaget vedtaket og viste blant annet til at en sikring av området ville være positivt for brukere av området i tillegg til eksisterende og nye boliger.

Det ble også gjort gjeldende at det nye tiltaket “knapt berører” de naturområder som ønskes beskyttet og at tiltaket er “betydelig mindre” enn de tidligere beskrevne tiltak for sikring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Martin (55) fra Heimdal søker arbeidsglade unge pensjonister

Martin Hoem (55) søkte hundrevis av jobber uten napp. Nå skal heimdalingen hjelpe andre seniorer med restarbeidsevne inn igjen på arbeidsmarkedet.

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADET

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;