-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Brennhett marked for borettslagsleiligheter

Lav rente og mange førstegangskjøpere. Boligmarkedet i Trondheim sør ser bedre ut enn på lang tid.

- Annonse -

Eiendomsmeglerfullmektig Anders Keiseraas hos EiendomsMegler1 på Heimdal kan fortelle om høy aktivitet i boligmarkedet på sørsia av byen.

Ved kontoret på Heimdal var det i august flere meglere som kunne notere seg for årets beste måned. Selv solgte Keiseraas åtte boliger.

–Renten er lav, og ekstremt mange førstegangskjøpere bidrar til den høye aktiviteten. Markedet på sørsida aldri har vært bedre, forteller Keiseraas og illustrerer det hele med salget av en rekkehusleilighet i Kongsvegen borettslag på Huseby nå nylig.

–Det var hele 14 påmeldte til visning. Til slutt endte vi 360 000 kroner over prisantydning. Både selger og kjøper var storfornøyd.

360 000 OVER PRISANTYDNING: Denne rekkehusleiligheten i Kongsvegen borettslag på Huseby endte nylig på en delt pris-topp i borettslaget med 3,55 millioner kroner, 360 000 kroner over prisantydningen.

Keiseraas kan fortelle at det ikke har blitt omsatt lignende rekkehusleiligheter i borettslaget på det åpne markedet siden november i fjor.

-Det er grunn til å tro at det har vært et «oppdemmet» behov her. Tidligere var det langt mer normalt med flere visninger før leiligheten ble solgt. Nå hører det til unntaket, det meste omsettes på første visning.

Ifølge Keiseraas tok det i perioden 1. januar til 1. juni i snitt 48 dager å selge en leilighet på Saupstad. Siden den 1. juni har snittet vært kun 25 dager.

–Vi har nå mange påmeldinger til visningene våre. Går man med salgsplaner er det etter min mening ikke grunn til å sitte på gjerdet. Det er et godt trykk i markedet nå, avslutter Keiseraas.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: