21.5 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

«Melkekartongen» ble beste Choice-hotell i juli

Rekordhøyt rombelegg for Quality Panorama hotell i juli - hele 98 prosent. Hotelldirektør Bjørnar Kristiansen (54) måtte jobbe som frokostkokk i de hektiske sommerukene.

Visst har «Melkekartongen» i Tillerbyen fått merke koronaepidemien de også, men langt fra i samme grad som de fleste andre i bransjen.

Høyere belegg enn byhotellene har Panorama jevnlig hatt i de senere årene, men etter  i mars har forskjellen økt.

– I mars/april falt belegget til ca. 40 prosent her. Dette betød en million færre inntektskroner enn vi hadde i tilsvarende periode i fjor. Hos byhotellene var imidlertid belegget nede i 10-12 prosent i de seks-syv første korona-ukene, forteller Bjørnar Kristiansen til Heimdalsbladet.

Alt av kurs og konferanser, som er en svært viktig markedsnisje for Quality Hotel Panorama ,ble avlyst da pandemi-alarmen gikk 12. mars.

80 prosent av hotellets arbeidsstokk ble ganske umiddelbart permittert. I mai begynte trafikken å ta seg opp igjen, og for Panorama endte måneden med et belegg på 55 pro-sent.

«Melkekartongen» Quality Panorama hotell på Tiller kunne vise til et belegg på nesten 100% i juli.

I juni steg det videre til nesten 82 prosent.

August oppnådde Quality Panorama en beleggsprosent på 84 prosent, i september ligger det an til 75 prosent. Gjennomsnittsbelegget for byhotellene i Trondheim ser ut til å bli 45 prosent i september.

Den voldsomme økningen i sommermånedene gjorde at hotelldirektøren, som selv er utdannet kokk, meldte seg til kjøkkentjeneste som frokost-kokk og medlem av vaktlaget som skulle besørge god servering til et rekordhøyt antall frokostgjester.

– Hvordan forklarer du det økende forspranget til sentrumshotellene?

-Strategisk beliggenhet tett ved E6 og med gratis parkering. At vi ligger midt i en stor næringspark, med masse bedrifter og institusjoner rundt oss, gir mye forretningstrafikk. Mange opplever det nok også som «tryggere» å ta inn på hotell i Tillerbyen enn i et mer tettbefolket bysentrum, forklarer Kristiansen som også fremhever de ansattes innsats.

–Hotellets ansatte har gjort en fantastisk jobb og De har tått på hele sommeren. Salgsdirektør Cecilia Berg er den som gjør jobben i markedet, og der taler resultatene for seg selv.

LES OGSÅ:

Et hotell for nærmiljøet og for langveisfarende

- Annonse -

LES OGSÅ