Major Martin Inge Lund har rundet 90 år

Har vært en kjent skikkelse i skiskyttermiljøet i Trondheim i mange år.

- Annonse -

Som ung gutt opplevde Lund på nært hold at tyske soldater inntok Trondheim og Heimdal på begynnelsen av 2. verdenskrig. Dette skulle forme ham for resten av livet, og ikke minst påvirke hans yrkesvalg.

I 1948, som 18-åring, begynte han på befalsskolen for infanteriet på Gimlemoen i Kristiansand og deretter Hærens Stabsskole i Oslo i 1952.

I Forsvaret gikk Lund gradene som yrkesbefal og ble til slutt major før han gikk av med pensjon, etter å ha tjenestegjort i blant annet Tysklandsbrigaden, Heimevernet (HV-12) og Distriktskommando Trøndelag (DKT).

Lund har vært meget aktiv i skiskyttermiljøet både lokalt og nasjonalt, han har vært en ivrig konkurranseskytter med mange gode plasseringer, og han har sittet som formann for Trondhjems skytterlag i to perioder, 1977–81 og 1987–94.

HELT TOPP:Martin Inge Lund er krystallklar: Livet, og det å fylle 90 år er helt topp! (Foto: Jonas Frøland)

Lund er også kreativt anlagt og har opp gjennom årene produsert mange flotte tegninger og malerier. Hans verk pryder mang en stuevegg rundt om. Han har også vært instruktør i lafting og gammel byggeskikk.

På spørsmål om hvordan han selv ser på det å fylle 90 år og hvordan livet har fortonet seg fram til nå, er svaret som krystallklart:

– Helt topp!

Martin Inge Lund ble født 27. august i 1930 på det som i dag kalles Lundåsen. Heimdalsbladet gratulerer Martin Inge Lund med vel overstått dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ