-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

Negativ til Porsche-forretning på Tiller

Kommunedirektøren mener Vestre Rosten bør være et rendyrket kontorområde.

Det er selskapet Borg Forvaltning AS som ønsker å etablere en Porsche-forretning i forbindelse med byggingen av et nytt kontorbygg på Vestre Rosten 73.

Selskapet fikk i desember 2017 godkjent rammetillatelsen for riving og oppføring av et nytt kontorbygg på 8 etasjer.

Da det har vist seg vanskelig å få inn nok leietakere, har selskapet nå søkt om å få etablere en bilforretning i tilknytning til det nye kontorbygget som samtidig reduseres i høyde og areal.

Det nye tiltaket krever imidlertid dispensasjon fra gjeldene kommunedelplan for Tiller.

Kommunedirektøren ønsker ikke bilforretninger i Vestre Rosten. (illustrasjon: Porsche)

Kommunedirektøren har ingen problemer med at utnyttelsesgraden reduseres fra 292,9 % til 258 %, men er negativ til at det etableres en ny bilforretning i området.

Dette da Kommunedirektøren mener Vestre Rosten bør være et rendyrket kontorområde, og da man ønsker å få en urban utvikling av området rundt Tillerterminalen.

Kommunedirektøren mener ytterligere bilforretninger i området bør etableres i området på Østre Rosten hvor Motor-Trade Trondheim (Mercedes) allerede ligger.

I dispensasjonssøknaden sier Borg Forvaltning AS at det vil være vanskelig å realisere en kontorbygning på Vestre Rosten 73 uten at det samtidig etableres en bilforretning på eiendommen.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 20. oktober

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ