Vil bruke 9,4 mill på offentlig toaletter ved Grillstad Marina og Festningen

Men Kommunedirektøren anbefaler at toalettene holder stengt i vinterhalvåret for å spare penger.

- Annonse -

Bystyret skal neste uke ta stilling til hvorvidt det skal etableres offentlige toaletter ved henholdsvis Kristiansten Festning og Grillstad Marina.

Toalettene er kostnadsberegnet til 9,4 millioner kroner og er tenkt finansiert ved en omdisponering av ubrukte reserver fra oppgraderingen av Torvet.

Årlige driftskostnader for de to toalettene er beregnet å koste 1 million kroner. Dette skal finansieres ved «redusert standard» på drift av grøntarealer.

For å spare penger på driftskostnadene foreslår Kommunedirektøren at toalettene holdes stengt i vinterhalvåret.

Kristiansten festning en fin høstdag. Også utsikt mot Elgeseter bru og Nidarosdomen. (Foto: Carl-Erik Eriksson / Trondheim kommune)

Da saken var oppe i Kultur-, idretts- og friluftslivskomiteen tidligere denne måneden, foreslo imidlertid Christianne Bauck-Larssen (H) at toalettene burde holde åpent året rundt. Forslaget fikk da kun tilslutning av Venstre.

Stort behov

Årsaken til at kommunen nå vil ha offentlige toaletter ved Festningen og Grillstad Marina er utfordringer knyttet til store folkeansamlinger kombinert med dårlig tilgang på sanitærløsninger.

Kommunedirektøren mener etableringen av toalettene vil være et viktig grep for å gi både de som bruker områdene og de som bor i nærheten av områdene en bedre «totalopplevelse».

Saken komme opp i bystyret torsdag 29. oktober

1 kommentar

  1. En annen plass som trenger wc, er Lamo’parken, den er full av folk hele tiden i sommerhalvåret når det er finvær, men ingen wc. Folk pisser både her og der.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ