2 C
Trondheim
tirsdag, mars 2, 2021
- Annonse -

536 boenheter krever konsekvensutredning av høyhus

Flere sameier og borettslag på Moholt har nå sendt et brev til byplansjefen hvor man krever at kommunen gjør en "fullstendig" konsekvensutredning av planlagte høyhus i Jonsvannsveien 82.

Trondheim vokser. Også i høyden.

I forbindelse med at det nå jobbes med ny reguleringsplan for Jonsvannsveien 82 (den gamle TØH-tomta), er det fremmet planer om flere høyhus.

Planene vekker imidlertid lite begeistring blant et stort antall beboere på Moholt. I et felles brev til byplansjef Ragna Fagerli krever nå ikke mindre 536 boenheter at det foretas en “fullstendig” konsekvensutredning av planene.

Det vises til en bystyresak fra 2007 hvor det heter at “saker med høyhus skal alltid konsekvensutredes”.

I brevet heter det også at Byggesakskontoret skal ha bekreftet at nevnte vedtak er “styrende” også for den pågående detaljreguleringen av Jonsvannsveien 82.

I et brev til forslagsstiller Rett Hjem Bolig AS den 1. juli understreker imidlertid saksbehandleren at planprogrammet ikke faller inn under forskriften om konsekvensutredning

I forbindelse med planarbeidet er det utarbeidet flere skisser . Dette er ett av forslagene. (Illustrasjon: Rett Hjem Arkitekter AS)

I brevet fra de 536 boenhetene heter det at man er “sterkt bekymret for den enorme inngripen som planlegges i et veletablert og godt fungerende bomiljø.”

Sameiet Søndre Berg, som omfatter 148 boenheter, ber i sine merknader om at byggehøyden begrenses til 4 etasjer og at skolekapasiteten og trafikksituasjonen utredes.

Sameiet ber også om at etableringen av hybler begrenses eller unnlates, da man mener antall studenter allerede er “overrepresentert” i området.

Lidarende borettslag, som består av 207 boenheter, mener de planlagte blokkene fremstår som “kolosser” og er bekymret for hva de vil gjøre med totalopplevelsen av bomiljøet. Det foreslåes at byggehøyden blir maks 6 etasjer.

Forslagsstiller Rett Hjem Bolig AS har utarbeidet flere ulike skisser og alternativer som et utgangspunkt for planarbeidet. Hva man til slutt ender opp med er uvisst.

Detaljreguleringen vil også være tilstand for politisk behandling.

Disse står som avsender av brevet:

 • Moholt Park Huseierforening (34 boenheter)
 • Sameiet Frode Rinnans vei nr. 10-12 (32 boenheter)
 • Moholt Park Borettslag, Frode Rinnans vei 2-8 (64 boenheter)
 • Sameiet Moholt Park Terrasse (32 boenheter)
 • Sameiet Søndre Berg (148 boenheter)
 • Lidarende Borettslag (207 boenheter)
 • Sameiet Østre Berg/Lidarende (19 boenheter)

1 kommentar

 1. De tidligere forslagene er trukket tilbake i samråd med plankontoret i kommunen. Nytt forslag er ikke ferdig utarbeidet. Nytt forslag til detaljregulering blir kunngjort på vanlig måte ved innsendelse.
  Geir Søbstad
  Daglig leder Rett Hjem Arkitekter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
%d bloggere liker dette:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;