12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
-Annonse-spot_img

LADE: Sa nei til tremannsbolig ved Korsvika

Politikerne i bygningsrådet mener fortettingsprosjektet blir for voldsomt, og at det ikke inneholder de nødvendige "visuelle kvaliteter".

- Annonse -

En privat utbygger ønsker å rive eksisterende bolig og garasje i Ladehammerveien 28B og erstatte dette med en ny tremannsbolig.

Byggesakskontoret godkjente i november rammesøknaden etter å ha gitt dispensasjon fra blant annet utnyttelsesgrad, byggegrense og antall etasjer.

Flere naboer påklagde vedtaket og fremholdt at tiltaket ikke hadde de nødvendige “visuelle kvaliteter” og at det ville “bryte med stedstilpasningen”.

Da saken kom opp til politisk behandling i bygningsrådet i april gikk Kommunedirektøren inn for å opprettholde kommunens vedtak og dermed avvise klagen fra naboene.

Politikerne var derimot enig med naboene i at prosjektet var “for omfattende og dominerende” og opphevet administrasjonens vedtak.

Slik ser utbygger for seg en ny tremannsbolig i Ladehammerveien 28B. (Illustrasjon: HEAT arkitekter)

Tiltakshaver påklagde avslaget noen dager senere gjennom sin advokat.

I klagen heter det at saken har vært behandlet i flere omganger, og at Fylkesmannen tidligere har konkludert med at søknaden tilfredsstiller kravene i den såkalte “skjønnhetsparagrafen” i plan- og bygningsloven.

Videre mener man det fremstår vilkårlig at byggets høyde nå brukes som grunn for avslaget da dette ikke har vært noe tema i de fem årene saken har rullet og gått.

Da klagesaken var oppe i bygningsrådet tidligere denne uken, valgte et politikerne å avvise klagen fra tiltakshaver.

Saken ender nå opp hos Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: