15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Zaineb (17) til topps i stor skrivekonkurranse

17 år gamle Zaineb Abdulsatar fra Kattem imponerte juryen i Aftenposten og Adresseavisen med fortelling om det å være ung i koronaens tid.

- Annonse -

Blid som ei sol, og med et strålende smil, stiller Zaineb til møte med Heimdalsbladet for å fortelle litt om bakgrunnen for at hun skrev stykket som har blitt så godt mottatt at det fikk førstepremien både hos Aftenposten og Adresseavisen.

–Hvordan kom du over skrivekonkurransen til Aftenposten som jo primært er en “Oslo-avis”?

–Vel, jeg er nokså samfunnsengasjert og politisk aktiv, så Aftenposten følger jeg på Instagram. Jeg er varaordfører i Ungdommens bystyre og sitter også i Ungdommens fylkesutvalg. Vi engasjerer oss i at de unge skal ha det bra og oppleve en best mulig hverdag, smiler 17-åringen som for tiden går i andre klasse på Heimdal videregående skole.

Zanieb forteller at hun ble politisk interessert først da hun begynte på niende trinn.

–Jeg var tidligere helt uinteressert i samfunnsspørsmål. Ja, jeg ga regelrett blaffen. I niende klasse ble jeg venn med elevrådslederen på Åsheim, og han fikk meg til å forstå at det å være engasjert ikke nødvendigvis trenger å være kjedelig, rart eller ukult. Så gjennom Åsheim ungdomsskole kom jeg inn i ungdommens bystyre.

–Så nå er målet en politisk “karriere” kanskje?

–Nja, jeg er ikke helt sikker på det altså. Jeg har lyst til å gjøre så mye her i livet. Dessuten er handling langt viktigere enn bare prat og lovnader, og der synes jeg mange politikere har mye å hente. Akkurat nå frister det mere å bli forsker eller kjemiker, muligens forfatter.

Zaineb forteller at hun  skrev stykket i mars da pandemien var på sitt verste.

-Jeg var så irritert, sur og lei, så tanken min var å få utløp for følelsene mine gjennom skri-ving i stedet for å la det gå utover foreldrene mine hjemme. Jeg må innrømme at stykket måtte redigeres litt etter første utkast, det ble litt for mye brutalt språk og ufin banning i begynnelsen. Men etter hvert fikk jeg tonet ned den aller største frustrasjonen, smiler 17-åringen.

–Hva skal du bruke prispengene til?

–Jeg har jo begynt med oppkjøring, og det er som kjent ikke billig. Så prispengene blir puttet inn i førerkortet mitt det, avslutter en storfornøyd Zaineb.

NB! Zainebs vinnerbidrag kan du lese i siste utgave i Heimdalsbladet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;