Måtte avlyse julebordet – ga pengene til vanskeligstilte

Koronapandemien har ført til økt fattigdom i Trondheim. Nå har byggevarekjeden XL-BYGG hjulpet flere barnefamilier som ellers ikke ville hatt råd til å feire jul.

- Annonse -

Det var i slutten av november at marketingsjef Roy Danielsen i XL-BYGG Gunnar T. Strøm måtte avbestille ikke bare årets julebord, men også alle de faste førjulsarrangementene for selskapets proffkunder.

-Når vi først måtte avlyse så ønsket vi å bruke pengene på noe som kunne være med på å skape litt glede. I motsetning til mange andre bransjer så har byggevarebransjen klart seg ganske bra under koronapandemien. Vi følte derfor at pengene burde gå til folk som nå på ulikt vis sliter, forteller Danielsen.

Dagen etter at Danielsen ringte inn avbestillingen på årets julebord, tok han kontakt med organisasjonen «Omsorgskaféen Trondheim» som i 20 år har hjulpet byens fattige.

Det ble ikke noe julebord på Susann Burkeland (t.v.) i år. Den blide 40-åringen som har jobbet 8 år i XL-BYGG, synes det er flott at pengene nå kommer vanskeligstilte til gode. -Jeg er stolt over arbeidsgiveren min og det sosiale engasjementet, forteller hun.

-Vi ønsket at pengene skulle gå gjennom en lokal organisasjon slik at hjelpen kunne komme frem til de som trengte det mest. Vi har stor respekt for det arbeidet som Omsorgskaféen gjennom to tiår har gjort for byens vanskeligstilte og valget falt derfor på dem, forteller Danielsen.

Men engasjementet hos marketingsjefen på XL-BYGG skulle ikke stoppe der.

Danielsen fikk med seg en av byggevarehusets faste byggmestere, Ulrik Rendal, og la like godt ut på en storstilt handlerunde i nærområdet på Lade.

-Vi var innom interiørforretninger hvor vi kjøpte julepynt, lekebutikken på City Lade og REMA på LadeTorget hvor vi bokstavelig talt ribbet frysedisken for juleribbe, ler Danielsen.

Gratis oppussing

Danielsen og Rendal fant raskt ut at de også ønsket å bidra på et område de kjenner godt – nemlig oppussing. XL-BYGG inviterte derfor til en «bransjedugnad» hvor byggevarehuset fikk støtte fra flere av sine leverandører.

-Jobben vår ellers i året er jo å skape trivsel i de tusen hjem, så derfor ønsket vi å gjøre en ekstra innsats nå før jul for folk som har det vanskelig økonomisk, forklarer Danielsen.

Marketingsjef i XL Bygg Roy Danielsen (bildet) er glad for at pengene man sparte på julebordet nå kommer vanskeligstilte familier til gode.

Danielsen forteller at XL-BYGG nå har opprettet en egen side hvor man kan søke om støtte til ulike formål. Alle henvendelsene blir behandlet helt konfidensielt.

-Den første jobben vi gjorde var for en alenemor som gjerne ønsket at tenåringsdatteren skulle få det litt triveligere på rommet sitt. Da familien hadde det trangt økonomisk var ikke dette noe de hadde råd til. Vi tok oppussingsarbeidet på dagtid, og da jenta kom hjem fra skolen fikk hun være med til IKEA hvor hun kunne velge seg ut møbler til den «nye» rommet, forteller Danielsen.

Og på Heimdal har en dame som i flere måneder har måttet reise til bekjente i sentrum for å vaske klær, nå fått en splitter ny vaskemaskin. XL-BYGG stilt også med rørlegger.

Danielsen forteller at han har fått mange positive tilbakemelding fra de ansatte.

-Det virker som at dette er noe de ansatte er veldig glad for at vi har gjort. Det handler om gleden av å kunne gjøre en forskjell for folk som sliter i en tung tid.

Marketingsjefen forteller at det også for ham personlig har betydd mye å få kunne hjelpe vanskeligstilte.

-Det gjør sterkt inntrykk når en femåring kommer bort til deg og lurer på om vi kan hjelpe familien med et lite juletre, eller når en mor sender en tekstmelding for å fortelle at vi har reddet jula for barna hennes. Takknemligheten som vi har blitt møtt med har vært rørende og har satt spor også hos oss, avslutter Danielsen.

NB! XL-BYGG opplyser at det også etter jul vil være mulig å søke om støtte til ulike formål knyttet til hus og hjem. Du finner mer info HER.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ