9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

-Det kan bli vanskeligere å få folk til å oppgi nærkontakter

Ola Lund Renolen (MDG) er betenkt over å straffeforfølge folk som bryter bestemmelsen om antall nærkontakter.

- Annonse -

Det var under formannskapsmøtet 2. juledag at tidligere varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) stilte spørsmål ved hvilke utslag en restriksjon av antall nærkontakter ville kunne gi.

Renolen viste til medieoppslag om at mange ikke ville oppgi alle nærkontakter, og mente et påbud ville kunne føre til at dette ble et enda større problem.

-Hvis det er straffbart å ha vært i kontakt med mer enn 10 personer og man blir oppringt fra sporingsteamet, så tror jeg dessverre sjansen er stor for at kommunen ikke får alle navnene på lista om antallet er mer enn ti, sa Renolen.

Renolen understreket at det var naturlig å stramme inn når smitten gikk opp, men var skeptisk til at man gikk fra en anbefaling om antall nærkontakter til å nedfelle det i en forskrift.

-Kommunen har i likhet med regjeringen lenge vært veldig tydelig på at man ikke bør ha flere nærkontakter enn 10. Hvis hovedgrepet nå først og fremst er at det skal bli lettere å kunne gi represalier og straffeforfølge folk så blir jeg litt betenkt, sa Renolen.

Den tidligere varaordføreren mente det var riktig at Trondheim kommune nå strammet inn, men understreket at det var like viktig at man slakket opp igjen når smitten gikk ned.

-Dette er viktig for å kunne beholde legitimiteten for tiltakene i befolkningen og for at det vi vedtar blir forstått og respektert, forklarte Renolen.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sa at målsetningen ikke først og fremst var å straffe folk, men å få folk til å oppføre seg på hensiktsmessig måte.

Garåsen viste til at andelen som brukte munnbind på bussen og på offentlige steder gikk opp fra 60% til 98% da kommunen gikk fra anbefalinger til et påbud.

LES OGSÅ:

Dette er de nye koronareglene for Trondheim

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;