8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

FrP vil ha påbud om hjemmekontor

-Et ekstremt inngripende forslag som jeg usikker på om vi i det hele tatt har juridisk hjemmel for i henhold til smittevernloven, sier Erling Moe (V)

- Annonse -

Det var under et ekstraordinært møte i formannskapet nyttårsaften formiddag, at Fremskrittspartiets Elin Marie Andreassen fremmet et forslag om å påby hjemmekontor.

Andreassen mente man i lys av den seneste tidens smitteutvikling måtte være føre var ved å stramme inn ytterligere. Dette for at andre deler av samfunnet kunne skånes.

Påbudet om hjemmekontor skulle gjelde absolutt alle innbyggere i Trondheim, bortsett fra de som var “tvingende nødt” til å være fysisk tilstede.

Andreassen mente det ikke kunne overlates til den enkelte arbeidsplass å vurdere hvorvidt avstandskravet ble fulgt, og mente dette var noe politikerne måtte gå inn å bestemme.

Forslaget fikk imidlertid Erling Moe (V) til å reagere.

-Dette er et ekstremt inngripende tiltak som vi er nødt til å få en juridisk avklaring på før vi i det hele tatt kan stemme over forslaget, sa Moe.

Erling Moe (V) Marte Løvik (Sp) Skjermdump fra Trondheim kommunes overføring av formannskapsmøtet den 31.12.20

Moe viste til FHI  og at avstand er den viktigste faktoren for å forebygge smitte.

-Hvis vi baserer oss på det som sies fra medisinsk hold, så innebærer ikke det at alle ha hjemmekontor. Mange firmaer og selskapet i Trondheim vil fint kunne klare å opprettholde avstandskravet, mente Moe som understreket viktigheten av et fungerende næringsliv.

-Mange virksomheter vil rett og slett ikke kunne fungere om alle blir pålagt hjemmekontor. Mange må kanskje opphøre ved et påbud, fryktet Moe.

Heller ikke Marte Løvik (Sp) mente det var noe godt forslag.

-Dette er et kjempeinngripende forslag som jeg ikke kan se at det står noe som helst om i verken risikonivå 4 eller 5. Det er i hvert fall ikke noe det åpnes for i risikonivå 3 som vi befinner oss i nå, sa Løvik.

Marte Løvik (Sp) Skjermdump fra Trondheim kommunes overføring av formannskapsmøtet den 31.12.20

Ola Lund Renolen (MDG) mente det var viktig at tiltakene stod i forhold til det faktiske smittenivået og at man ikke la ned påbud eller forbud kun for å vise handlekraft.

-Det skapes skade i samfunnet og folkehelsa om vi stenger ned mer enn nødvendig. Derfor er det viktig å gjøre akkurat det som må til. Det er også ekstremt viktig at vi politikere de samme reglene som vi pålegger befolkningen, sa Renolen.

Svein Otto Nilsen (PP) mente forslaget tydet på at det nå var gått konkurranse i hvem av partiene som nå kunne komme med de mest inngripende forslagene.

Varaordfører Mona Berger (SV) avviste ikke Andreassens forslag, men ønsket at Kommunedirektøren skulle komme med en utdypende vurdering av forslaget.

Berger fremmet derfor et forslag om å sende saken videre til formannskapsmøtet den 5. januar.

Under voteringen fikk Andreassen støtte fra Høyre (2) og Ragna Vorkinnslien (uavh.)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;