8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Dette er de nye koronareglene for Trondheim

Skal gjelde til 31. januar.

- Annonse -

Formannskapet i Trondheim vedtok tirsdag nye koronaregler som skal gjelde ut januar.

Begrensning på kjøpesenter

Antallsbegrensning i butikker og på kjøpesentre slik at kunder til enhver tid kan holde én meters avstand. Antallet kunder skal begrenses ut fra størrelsen på lokalet slik at det er mulig å holde én meters avstand til enhver tid.

Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes.

Påbudt med munnbind

Det er påbudt å bruke munnbind på kollektivreiser og i drosje. Påbudet gjelder også innendørs  på stasjonsområder. I drosjer skal alle reisende registreres med navn og telefonnummer.

Det er også påbud om bruk av munnbind hos frisør, hudpleie, tatoverings- og hulltaking tjenester etc. Plikten gjelder både ansatte og kunder. Kunder kan ta av munnbindet når det er nødvendig for å utføre behandlingen.

I butikker/ kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, trenings-, sports- og fritidsaktiviteter er det også påbudt med munnbind.

Barn under 12 år og personer som av helsemessige eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind er unntatt fra påbudet.

Ved henting og bringing i barnehager anbefales det å bruke munnbind. Det er lurt om de voksne snakker med barn om hvorfor vi bruker slike, og at munnbind kan tas av dersom det gjør enkelte barn utrygge.

Ellers oppfordrer kommunen barnehager om å legge til rette for henting og levering utendørs der dette er mulig.

Hjemmekontor

I Trondheim kommune har du nå plikt til å jobbe fra hjemmekontor når det er hensiktsmessig for gjennomføring av arbeidet.

I forskriften heter det at arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig og hensiktsmessig for gjennomføring av arbeidet.

Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at ansatte får beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten. For øvrig gjelder nasjonale regler og retningslinjer om smittevern på arbeidsplasser.

Serveringssteder

Serverings- og skjenkesteder i Trondheim kommune kan holde åpent dersom de oppfyller kravene til forsvarlig drift ved serveringssteder som følger covid-19-forskriften.

Alle serverings- og skjenkestedene skal registrere alle enkeltkunder ved ankomst. Trondheim kommune kan stenge de serverings- og skjenkestedene som ikke overholder kravene til smittevernfaglig forsvarlig drift og kravene i denne bestemmelsen.

I tillegg har nasjonale myndigheter innført skjenkestopp over hele landet fra 4. januar og frem til og med 17. januar.

Sosiale kontakter – avstand

I Trondheim er det pålegg om at alle skal begrense sosiale kontakter ut over egen husstand/ arbeid/ skole/ barnehage.  Sosiale kontakter ut over egen husstand og kontakter i arbeidssituasjoner skal begrenses til 10 per uke

Med 10 sosiale kontakter menes det kontakter samlet for alle husstandens medlemmer ut over kontakter i barnehage, skole og arbeid.

Trening – idrett

Det er innført krav om to meters avstand mellom deltagere under fysisk aktivitet på treningssentre, fysikalske institutt etc.

Idrettshaller skal holde stengt frem til 18.01.2021 med unntak for toppidretten.

Fritidskulturaktiviteter avlyses frem til 18.01.2021 med unntak av kulturskolen og fritidsklubber for barn/unge med særlige behov.

Barneskole og barnehager

Barneskoler og barnehager driftes fortsatt på gult nivå, men er under kontinuerlig vurdering ut fra den til enhver tid gjeldende smittesituasjonen. Det vurderes blant annet om det er nødvendig å redusere åpningstiden i barnehagene noe. Dersom det oppstår behov for redusert åpningstid på grunn av bemanningssituasjon, karantene etc. sendes det ut informasjon om dette fra den enkelte barnehage.

Elever i barneskolen 1.-7. klasse og barn i barnehagene skal altså møte som vanlig dersom det ikke gis annen beskjed gjennom Meldeboka.

Ungdomsskoler

Ungdomsskoler i Trondheim skal foreløpig i perioden fra 4.-18. januar drives på rødt nivå, slik regjeringen har anbefalt.

Praktisk/estetiske fag, kroppsøving, språk, valgfag og tilvalgsvalgsfag vil gjennomføres i varierende grad, tilpasset lokale forhold ved den enkelte skole. Lokale tilpasninger og tiltak utover dette vil bli gitt gjennom Meldeboka

For alle gjelder fortsatt de grunnleggende smitteverntiltak om ikke komme på skolen om man er syk, huske håndvask og holde avstand.

Kulturskolen utsetter alle gruppebaserte undervisningstilbud til unge i ungdomsskole- og videregående skolealder frem til 18.januar. Tilbudene kan eventuelt erstattes av 1:1-tilbud. Etablerte 1:1-tilbud fortsetter. Grunnleggende smittevern praktiseres som tidligere.

Videregående skoler

Regjeringens har anbefalt rødt nivå i videregående skole, og Trondheim kommune slutter seg til denne anbefalingen. Fylkeskommunen vil informere sine elever om det praktiske undervisningsopplegget på rødt nivå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;