0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021

-Forkastelig behandling av kommunale leietakere!

Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen fyrer løs mot boligkontoret i Trondheim og det han mener er "overivrige ansatte"

 

Svein Otto Nilsen (PP)

Svein Otto Nilsen 
Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet

Leser i Nidaros at et ektepar i Trondheim  er utslitt etter boligmareritt. De blir tvunget til å flytte inn i en leilighet de ikke har råd til. Dette er ikke første gang slikt skjer og det virker som at boligkontoret i Trondheim kommune ikke lærer av sine feil.

Man kan ikke presse på folk en bolig de ikke kan betale husleie for og samtidig kan man ikke presse på folk boliger som ikke er egnet. Samtidig bruker de regelen om hvis man sier nei så mister man retten til annen bolig.

Dette er en trussel mot folk som ikke passer inn i år 2021. Helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, Helge Garåsen er tydelig på at kommunen burde håndtert denne saken annerledes.

Det er i hvert fall bra, men hjelper det hvis boligkontoret står fast på sin avgjørelse.

Garåsen ser helt klart det uheldige som har oppstått i denne saken hvor både leietaker og prosjektleder har hatt en dialog med intensjon om reparasjon av skader, samtidig som det pågår en vurdering av hele porteføljen av boliger og hvor denne eiendommen ble besluttet solgt ut fra en totalvurdering av skadeomfang og kostnader sett opp mot kommunens
fremtidige behov.

Ekteparet ble lovet at de kunne flytte tilbake til leiligheten sin før jul. De hadde  gledet seg til å flytte hjem til en nyrenovert leilighet, men isteden kom  kontrabeskjeden fra kommunen.

I et møte med kommunen 14. desember  fikk ekteparet beskjed om at leiligheten deres skulle selges, og at leieforholdet deres dermed måtte avsluttes.

Her er det i hvert fall noen i kommunen som ikke har fulgt med i timen. Man behandler ikke kommunale leietakere på en slik kald måte. Man skal behandle dem med respekt.

Det er vedtatt at man skal redusere tomgangstapet på kommunale boliger. Som gruppeleder for Pensjonistpartiets bystyregruppe er jeg bekymret over at Trondheim kommune brukte 51 millioner på tomme boliger i 2019.

Det er en realitet at Trondheim kommunes millionutgifter på tomme kommunale boliger har doblet seg på 2 år. Fra desember 2016 til desember 2019 har det blitt 374 flere tomme kommunale boliger. Hele 620 boliger var tomme i desember 2019 som tilsvarer 16% av kommunens 3961 boliger.

Man kan ikke akseptere at kostnadene eller deler av kostnadene for tomme boliger blir ført over på de andre kommunale leietakernes husleie slik det gjøres.

Det virker i denne saken i Nidaros at det finnes overivrige ansatte som nå ønsker å kvitte seg med kommunale boliger som folk leier samtidig som man glemmer at det er sårbare mennesker man utsetter for ytterligere vansker. Her skal man ikke tråkke på folk, men gå forsiktig og riktig frem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;