Markerte barnekreftdagen med lysshow og kadetter

Kadetter fra Luftkrigsskolen og sjonglører fra Sirkus Agio var blant de som stilte opp da Barnekreftforeningen Trøndelag inviterte til markering av den internasjonale barnekreftdagen.

- Annonse -

Mandag ble den internasjonale barnekreftdagen markert med lystenning og sosialt samvær i Finaleparken ved St Olavs hospital.

I snøen ble det tent en stor utgave av «Gullsløyfa», som er det internasjonale symbolet for barnekreft. Sløyfa ble tent slik at den også kunne sees fra barnekreftavdelingen.

To sjonglører fra «Sirkus Agio» underholdt med sine lyskjegler og brennende fakler til stor begeistring for de fremmøte barna og deres foreldre, og for de som fulgte showet fra vinduene på St Olavs.

Til stede under markeringen var også flere kadetter fra Luftkrigsskolen.

Luftkrigsskolens «Kreftaksjon» har i mange år jobbet sammen med Barnekreftforeningen hvor formålet er å støtte foreningen og kreftsyke barn.

Kadetter fra Luftkrigsskolen stilte opp i Finaleparken. F.v.: Christine Riegels, Heidi Skolseg Holm, Jørgen Andreas Rønning, Andrine Aas, Ina Lien, Andrea Mongstad, Ingvild Vik, Solveig Grøtting og Jørgen Woldengen

I tillegg til ulike innsamlingsaksjoner inviterer også Luftkrigsskolens «Kreftaksjon» i løpet av året til en rekke aktiviteter og opplevelser for kreftsyke barn.

Hver vår arrangeres «Sea King-dagen» hvor barna ved St Olavs får omvisning i et helikopter fra 330-skvadronen. To ganger i måneden tar en gjeng kadetter turen for å besøke barna som bor på barnekreftavdelingen.

-Å kunne stille opp for kreftsyke barn på denne måten er noe som gir den enkelte kadett veldig mye tilbake. Dette er noe «Kadettsamfunnet» virkelig brenner for, forteller leder for kreftaksjonen Solveig Grøtting.

Barnekreftforeningen

Den internasjonale barnekreftdagen ble første gang gjennomført i 2002 og er en global samarbeidskampanje for å øke bevisstheten rundt barnekreft, og vise støtte overfor barn, unge og overlevere med kreft og deres familier.

Sjonglører fra Sirkus Agio underholdt på markeringen i Finaleparken.

Barnekreftforeningen er en selvstendig, frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av familier som har eller har hatt barn med kreft.

-Mange opplever ekstra støtte i det å kunne prate med andre foreldre som har gått gjennom akkurat det samme, forteller sekretær i Barnekreftforeningen Trøndelag Mari Løndal Vik.

I forbindelse med årets barnekreftdag delte foreningen ut 30 millioner kroner til forskning på barnekreft.

Ønsker du å støtte Barnekreftforeningen Trøndelag så kan dette gjøres HER.

Kristian Urdalen (t.v.) og David Piscoya i Sirkus Agio imponerte med sitt lysshow.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ