«Fleksnesbrua» vil være stengt frem til mai

Spuntarbeidene i forbindelse med nytt leilighetskompleks har tatt lengre tid enn man først trodde.

- Annonse -

Smedbrua, eller «Fleksnesbrua» som den også er kalt, går over jernbanen fra Heimdal sentrum til Industriveien.

Brua fikk for noen år siden kallenavnet etter flere episoder der møtende bilister nektet å vike for hverandre. Akkurat som i TV-serien om Marve Fleksnes.

Brua er senere blitt revet, gjenoppbygd og gjort enveiskjørt, noe som også skapte mye rabalder. I 2017 valgte kommunen å gjøre om til gangbru for godt.

I forbindelse med byggingen av leilighetskomplekset som blir liggende på vestsiden av jernbanen, holdes nå broforbindelsen for syklister og fotgjengere stengt i en periode.

–Brua skulle egentlig være stengt i en veldig kort periode mens vi spuntet, men dette har tatt lenger tid enn antatt. Deler av brua åpnes forhåpentligvis 1. mai. Deler av gang- og sykkelveien kommer til å være stengt helt fram til vi har fullført byggeprosjektet. Dette blir først i løpet av mai–juni 2023, forteller prosjektleder Jørn Bylund Dahling hos totalentreprenør SpennArmering.

Byggingen av de 109 leilighetene starter allerede i neste måned.

Også på øst-siden av broen foregår det for tiden arbeider.

– Vi rydder og feller trær flere hundre meter herfra og nordover forbi Heimdal stasjon for å bedre sikten til lokførerne, forteller arbeidsleder Stein Ronny Moe hos firmaet Totalprosjekt som står for hogstarbeidet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ