Se link nederst i saken
Hvilken gate ønsker du at skal bli en «levende bygate» nå i Trondheim i sommer? Nå har alle som bor i Trondheim kommune muligheten til å foreslå kandidater.
En «Levende bygate» er en gate som midlertidig endres til en gate for byliv, lek og opphold. Målet med prosjektet er å skape gode nærmiljø og mer folkeliv.
Man kan komme med forslag selv eller gå sammen med nabolaget, klassen, vennegjengen, foreningen eller arbeidsplassen sin.
Gater som kan være aktuelle som «Levende bygater» er gater i nabolag, gater i nærheten av en skole eller en gate i et sentrumsområde i Trondheim.
I arbeidet med å velge ut kandidater til «Levende gater» vektlegges følgende kriterier:
- Gaten må være kommunal, og uten kollektivtrafikk
- Gaten bør ligge i et område der folk bor
- Det må være mulig å stenge gaten for trafikk og/eller fjerne parkeringsplasser
- Utrykning, vare- og tjenestelevering, renovasjon o.l. må kunne fungere i perioden
- Løsninger som kan brukes av flest mulig – uavhengig av alder og funksjonsevne vektlegges
- En hel gate, eller deler av en gate kan spilles inn som forslag
- Gater der det allerede skal være arrangement i sommer er ikke aktuelle som levende bygater
- Gjennomførbarhet av de foreslåtte tiltakene i gaten vektlegges.

-Trondheim kommune ønsker at de som kommer med forslaget også bidrar både i planleggingen og i gjennomføringen av den levende bygaten. Trondheim kommune vil dekke utgifter for selve gjennomføringen. Vi vil vite både hva den enkelte kan bidra med i prosjektet, og hva man trenger hjelp til, forteller planlegger Mari Hage Basberg ved Byplankontoret.
Trondheim kommune foretar et utvalg av de mest realiserbare forslagene etter høringsfristen. Disse blir kontaktet direkte.
-Varighet av prosjektet bestemmer Trondheim kommune sammen med de aktuelle forslagsstillerne senere i prosessen. Vi ser for oss en varighet på cirka 4 til 8 uker, fra første halvdel av juli, opplyser Hage Basberg.
Bystyret velger ut den, eller de gatene, som skal bli årets levende bygater. Politikerne skal evaluere prosjektet i høst, og vurdere om det skal videreføres sommeren 2022.
Innspillsfrist: 15. april 2021. HER kan du komme med innspill
Dersom du har spørsmål – ta kontakt med Mari Hage Basberg på Byplankontoret i Trondheim kommune: mari.hage.basberg@trondheim.kommune.no