0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

KVT er med i nasjonal havkonkurranse ved NTNU

Videregående klasser fra hele Norge kjemper om gjev førstepremie.

- Annonse -

223 elever fra 11 videregående skoler med i nasjonal havkonkurranse ved NTNU

Den 9. april sparkes arrangementet Ocean Space Race 2021 i gang. Videregående klasser fra hele Norge kjemper om førstepremien i fire ulike grener av havromsteknologi.

NTNU er med og arrangerer konkurransen.

-Med Ocean Space Race ønsker vi å vekke faglig nysgjerrighet for realfag og havromsteknologi hos elevene som deltar. Vi ønsker å formidle at kunnskap er gøy, og kanskje kan vi plante noen frø til framtidige forskere gjennom dette programmet, sier Kristin Lauritzsen ved Institutt for marin teknikk på NTNU.

Det konkurreres i fire ulike klasser «Den unge skipsdesigneren», «Vindturbin», «Åpen klasse» og «Havforskeren». Prosjektene elevene konkurrerer med har de jobbet med over flere måneder.

Klasser fra KVT er med og konkurrerer i klassen «Havforskeren».

På grunn av koronapandemien har Ocean Space Race måttet snu seg rundt, og lage en  erstatning for det fysiske arrangementet som tradisjonelt er blitt avholdt i Havbassenget ved Marinteknisk senter i Trondheim.

Årets arrangement vil bli spekket med interessante innlegg, god underholdning, film av elevenes selvbygde modeller og ikke minst kåring av beste rapport i hver av de fire ulike konkurranseklassene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;