17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Mange vil bo i høyden på Melhus – salgssuksess for “Bankkvartalet”

Med sine åtte etasjer vil boligprosjektet "Bankkvartalet" ruve godt over resten av sentrumsbebyggelsen på Melhus. Nå er 12 av de 30 første leilighetene solgt på rekordtid.

- Annonse -

Boligprosjektene står i kø i Melhus sentrum. De neste årene er det planlagt ikke mindre enn 1100 nye boliger. I tillegg står kjøpesenteret “MelhusTorget” foran en større utbygging.

Et av boligprosjektene det har vært knyttet stor interesse rundt er “Bankkvartalet”. Med sine åtte etasjer vil den ene boligblokken (Banktårnet) ruve godt i sentrumsbebyggelsen. Kun kornsiloen vil være høyere.

Det er Melhusbanken som står bak boligprosjektet som i tillegg til nye næringsarealer, også vil innbefatte en helt ny offentlig park. Planområdet er på 11,1 dekar og ligger mellom jernbanen, Melhusvegen og Gimsevegen.

Første byggetrinn består av 30 leiligheter i størrelsen 45m2 – 144m2 fordelt på to bygg. De tre toppleilighetene vil ha et uteareal på ca. 100 m2

“Banktårnet” vil med sine åtte etasjer ruve godt bak Gamlebanken. Ut mot Melhusvegen vil det bli anlagt en offentlig park.

Mens det nyeste bankbygget samt Lensmannsgården skal rives, så vil Gammelbanken fra 1924 bevares. Bygget er et av Melhus’ eldste, og er med sine estetiske og bygningsmessige kvaliteter av stor lokal verneverdi. Den nye parken vil bli liggende foran Gammelbanken ut mot Melhusvegen.

-Bunnsolid utbygger

Det er Heimdal Eiendomsmegling som har fått megleroppdraget på “Bankkvartalet”. Avdelingsleder ved Melhus-kontoret Kim Roger Laugsand kan fortelle om stor interesse for boligprosjektet.

-Det har vært en fantastisk pågang. Allerede ved offisiell salgsstart var 40% av leilighetene solgt. Det er tydelig at “Bankkvartalet” har truffet godt i markedet.

Laugsand tror mange har sett på hvem som er utbygger og at dette har virket positivt inn på salget.

-MelhusBanken er en av Norges eldste sparebanker. Når banken nå skal bygge ut på egen tomt så kan boligkjøperne derfor være 100% trygg på at det er snakk om en bunnsolid og lokalt forankret utbygger.

Eiendomsmegler Runar Wehn og avdelingsleder Kim Roger Laugsand ved Heimdal Eiendomsmegling på Melhus

Eiendomsmegler Runar Wehn forteller at det å ha en bunnsolid utbygger som Melhusbanken også er med på å gi viktig forutsigbarhet for boligkjøperne.

-Det som skiller “Bankkvartalet” fra mange andre boligprosjekt i Melhus er at man her kommer til å bygge uansett. Det er ikke slik at planene skrotes hvis det ikke selges et visst antall leiligheter innen en gitt dato, forklarer Wehn.

En forstad i vekst

Melhus har de senere årene hatt en jevn befolkningsvekst. I takt med den økte tilflyttingen så har Melhus sentrum fått et stadig mer levende og urbant preg.

-I Melhus sentrum finner man i dag det meste av butikker, restauranter og servicetilbud som man forventer å finne på et større tettsted. Beliggende kun fem minutter sør for Klettkrysset så er Melhus sentrum på mange måter blitt en forstad til Trondheim, forteller Laugsand.

Melhus sentrum har i dag det meste av det man forventer å finne på et større tettsted.

Med “Bankkvartalet” ferdig utbygd så vil Melhus sentrum få nye 3600 m2 næringsareal. Wehn passer på å understreke at det ikke vil komme inn verken treningssenter eller restauranter.

-Folk som kjøper leilighet i “Bankkvartalet” kan være trygg på at det ikke vil komme potensielt “støyende” næringer inn i bolig- og næringskomplekset. Mesteparten av lokalene vil benyttes av MelhusBanken selv, samt Heimdal Eiendomsmegling og Melhus Regnskap, avslutter Wehn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;