Bilentusiastene våkner fra vinterdvalen

Man vet at våren har kommet når veteranbileierne ruller sine kjære doninger ut av vinterlagring for en etterlengtet luftetur.

- Annonse -

Tore Malvik bor på Lund Østre og har blitt pensjonist. Han har brukt ikke mindre enn tre tusen arbeidstimer på å pusse opp svigerfars gamle Ford Taunus 12M fra 1964.

–Min kones far kjøpte denne bilen splitter ny hos Gaden og Larsen på Torvet i 1964. Han betalt tjueåtte tusen kroner, et betydelig beløp den gangen. Ja, her ser du kjøpekontrakten, smiler Malvik.

Malvik forteller at det var en staselig bil var det, men at rusten etter hvert spiste seg inn over alt.

LYSEBLÅ LEKKERBISKEN: Det er noe eget med bildesign og lekre linjer fra fordums dager. Kjøpekontrakt, servicehefte og instruksjonsbok er bevart.

–Svigerfar ringte og spurte om vi skulle ta over bilen eller om han skulle skrote den. Han hadde fått svikt i bremsene og måtte styre den ut i grøfta for å stoppe ferden, med de skadene det medførte. Bilen var så full av rust at det regelrett smuldret opp mellom fingrene.

Malvik bestemte seg allikevel for å få bilen tilbake til fordums prakt.

-Jeg leide meg oppvarmet verksted på Lade, smurte matpakke og dro tidlig på «jobb» tre dager i uken etter at jeg ble pensjonist. Og etter to år med tre tusen arbeidstimer og utrolig mye sveising, så er Ford’n så god som ny, konstaterer den stolte sjåføren.

TIPS OSS!

Kjenner du en bilentusiast vi bør skrive om? Send oss noen ord på tips@byelsnytt.no

HAR DU LEST DISSE SAKENE?

Rune (48) fant igjen stjålet bil via Facebook

For Roald Bakken (65) er Ford Mustang en livsstil

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ