14 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

Frykter “hyblifisering” av Øvre Bergsvingen

Utbygger sier derimot at det kun skal bygges "funksjonelle familieleiligheter" og har påklaget vedtaket i bygningsrådet. Naboenes advokat krever samtidig 25 tusen av kommunen.

- Annonse -

Byggesakskontoret godkjente i juni 2020 en søknad fra firmaet Øvre Bergsvingen 9 AS om ombygging av en firemannsbolig i Øvre Bergsvingen 9 til seks leiligheter.

Naboer mente det i realiteten var snakk om etablering av et hybelhus og viste til at det i følge plantegningene var hele 18 soverom.

Naboene klaget på vedtaket og mente utbyggere omgikk regelverket ved at flere hybler delte et felles rom slik at det fremstod som leiligheter istedenfor hybler.

I nabomerknadene ble det vist til at det allerede var ett hybelhus i gata, og at et nytt hus nå var kjøpt opp av en “utbygger”.

Da klagesaken var oppe til behandling i bygningsrådet (20.04.21) valgte et flertall av politikerne å gi naboene medhold i sin klage.

Det ble vektlagt at Øvre Bergsvingen 9 som er klassifisert i klasse C, anses å ha “høy antikvarisk verdi” på kommunens aktsomhetskart for kulturminner.

Politikerne mente videre at en parkeringsløsning i hagen slik det var søkt om, ville “endre strøkets karakter og undergrave bevaringshensynet til gårdene“.

Klagesak

Nå har advokat til en av klagerne, Sameiet Ole Teslien veg 1, sendt et krav om dekning av saksomkostninger til Byggesakskontoret.

Det vises til at vedtaket i bygningsrådet var til gunst for klienten og at man derfor krever å få dekket saksomkostningene forbundet med å få vedtaket omgjort. Dette i henhold til forvaltningslovens § 36 første ledd

Advokaten oppgir å ha jobbet i alt 11,25 timer med saken og krever å få dekket totalt 25312,5 kroner.

Slik ser timelisten fra advokaten ut. Alle beløp er eks. mva

Samtidig har Øvre Bergsvingen 9 AS gjennom Prétor advokat, klaget på bygningsrådets vedtak. I den 8 sider lange klagen avvises det at det skal være snakk om en “hyblifisering” slik naboene hevdet.

Det bemerkes at alle leilighetene er utformet etter rådgivning fra Heimdal Eiendomsmegling, og i tett samarbeid med arkitekt, for å etablere “funksjonelle
familieleiligheter.”

Man mener videre at det er begått flere saksbehandlingsfeil og rettsanvendelsesfeil. Feil som alene, eller samlet sett, innebærer at bygningsrådets vedtak av 20. april er ugyldig og må oppheves.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ