-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Roser Skjetlein-elever for storstilt ryddejobb

-Viser bare hvor mye bra ungdom det finnes i byen vår, sier pensjonist Anne Margrethe Hagen (71) fra Heimdal.

- Annonse -

«Nå må jeg få lov til å skryte litt av elevene ved Skjetlein videregående skole…..»

Slik begynner mailen Anne Margrethe Hagen (71) fra Lund Østre sendte lokalavisa Heimdalsbladet denne uken.

71-åringen er pensjonist og er ofte og går tur i Skjetleinskogen sammen med venninnen Sigrun Schröder som også bor på Lund Østre.

Anne Margrethe Hagen (Foto: privat)

I lang tid har de to turgåerne ergret seg over en nedlagt russecamp som i to år har skjemmet området med søppel og skrot.

-Dette er et område som flittig brukes til uteundervisning for både skoleelever og barnehagebarn. Det ligger også nært inntil «Skjetleinrunden» som er et meget populært turområde. Russecampen har derfor vært skjemmende for mange, forteller Hagen.

71-åringen bestemte seg derfor sammen med turvenninnen for å gjøre noe med saken.

-Vi tok kontakt med Skjetlein videregående skole ettersom campen lå på deres grunn. Vi antok at det var deres russ som hadde holdt til der. Det viste seg imidlertid at dette ikke var tilfelle, forklarer Hagen.

Men selv om rotet tilhørte russ fra andre skoler valgte allikevel elever og lærere ved Skjetlein VGS å ta affære.

Slik så det ut like ved det populære turområdet i Skjetleinskogen (Foto: privat)

-Vi var klar over at det lå en del skrot der oppe og vi har tidligere bedt de aktuelle skolene rydde opp etter seg uten at noe har skjedd. Da vi fikk henvendelsen fra Anne Margrethe bestemte vi oss for å ta ryddejobben selv. Det er en del av utdanningen her ved Skjetlein å sørge for at naturområder er fri for søppel, forteller assisterende rektor Stefan Preisig.

Dermed dro elever fra Vg3 agronomklassen av gårde med traktor og henger sammen med lærer Jon Olav Martinsen for å rydde opp.

Og hengeren skulle straks vise seg å bli stappfull. Russecampen hadde nemlig bestått av en stor mengde paller som hadde blitt brukt til gulv.

-Det er helt utrolig hvor flinke elevene har vært. Absolutt alt søppel og skrot er fjernet! Nå har det blitt mye koseligere i Skjetleinskogen. Både elever og ansatte ved Skjetlein vgs fortjener skryt i lokalavisa, avslutter Hagen.

Det ble fort fult i hengeren da elever ved Skjetlein vgs skulle rydde opp en forlatt russecamp i Skjetleinskogen (Foto: privat)

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: