7.6 C
Trondheim
onsdag, oktober 20, 2021
- Annonse -spot_img

TYHOLT: Vil rive antikvarisk bolig – mener velforeningen ikke har klagerett

Velforeningen “Godt bomiljø Tyholt” fikk i mars med seg bygningsrådet på at Magnus Blindes veg 15 ikke burde rives. Nå klager utbygger på avgjørelsen.

- Annonse -spot_img

Dafro AS fikk i september 2020 godkjent søknaden om å rive eksisterende tomannsbolig i Magnus Blindes veg 15 på Tyholt. Bakgrunnen er planer om to nye tomannsboliger på tomta.

Boligen er fra 50-tallet og er registrert med antikvarisk verdi klasse C, noe som fikk velforeningen «Godt bomiljø Tyholt» til å klage på vedtaket.

Foreningen mente tomannsboligen måtte stå for å kunne bevare bomiljøet og strøkskarakteren. Også Byantikvaren mente boligen var en del av et «verdifullt kulturmiljø» som dessuten vil bli foreslått som en fremtidig hensynssone.

Da klagesaken kom opp til politisk behandling i bygningsrådet den 16. mars fremmet Ola Lund Renolen (MDG) et alternativt forslag på vegne av Ap, SV, MDG, Sp, V hvor man ikke godkjente rivning.

Høyre og FrP stemte for innstillingen om å opprettholde kommunens tidligere vedtak.

Klagesak

Nå har ansvarlig søker gjennom Pretor Advokat AS klaget på bygningsrådet vedtak. I klagen gjøres det gjeldende at «Godt bomiljø Tyholt» ikke har rettslig klageinteresse i saken og at foreningens klage derfor må avvises.

Det hevdes at foreningen ikke har en tilstrekkelig «fast organisasjonsstruktur» og at uklare vedtekter gjør det vanskelig å skulle vurdere hvorvidt foreningens formålsinteresser
faktisk berøres.

Videre heter det at det eneste «håndfaste» som viser velforeningens organisasjonsstruktur er en Facebook-gruppe, og at det etter rettspraksis ikke alene er tilstrekkelig til at det foreligger en forening etter tvistelovens forstand.

Det stilles også spørsmål ved hvorvidt styrelederen kan opptre på vegne av velforeningen på egen hånd, eller på annen måte kan forplikte organisasjonen.

Klagesaken kommer opp i bygningsrådet den 3. august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ