Lørdag vil det bøtte ned i Trondheim

Meteorologisk Institutt med flere farevarsel for Trøndelag.

- Annonse -

Meteorologisk Institutt har fredag sendt ut tre farevarsel når det gjelder Trøndelag.

Ett som gjelder fare for torden og lyn mellom kl. 15-22 fredag, og ett som gjelder fare for styrtregn fra fredag kveld til lørdag morgen, og ett som gjelder mye regn fra lørdag morgen til søndag morgen.

-Det som gjerne kjennetegner styrtregn er at det er veldig lokalt. Derfor kan det være at Trondheim unngår det verste selv om de er en del av området vi har sendt ut farevarsel for, forteller vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Men at det vil bøtte ned i helgen er det allikevel store sjanser for. Fra lørdag morgen til søndag morgen er det ventet mellom 40-60 mm nedbør i Nordmøre og Trøndelag.

Helgens værvarsel for Trondheim er lite lystig lesning. (Bilde: YR.no)

-Når det gjelder Trondheim ser ut til at den meste av nedbøren kommer fra lørdag ettermiddag og utover. Publikum bør derfor være oppmerksom på lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, forteller Fagerlid.

Når det gjelder definisjonen på «styrtregn» så er dette satt til 15 millimeter i timen i Trondheim.

-På landet er grensen for når det er snakk om «styrtregn»  20 millimeter i timen. Grunnen til at den er lavere i byer som Trondheim er at skadepotensialet potensielt sett er større.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ