-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

Rørospols på Rockheim mandag 25. oktober

Norsk senter for folkemusikk og folkedans med splitter nytt formidlingskonsept

Norsk senter for folkemusikk og folkedans, med prosjektene Museene danser og Arkivformidling Trøndelag, har gått sammen med TrondheimFOLK for å forme et helt nytt formidlingskonsept: Arkivdansekonserten.

Arkivdansekonserten arrangeres på Rockheim mandag 25. oktober, og kombinerer formidling av faglig innhold, visning av arkivmateriale via opptak, og levende musikk og dans utført av profesjonelle.

Publikum får muligheten til å ta del i dansen og føle rytmene av sin lokale dansetradisjon i kroppen.

Arkivdansekonserten er et konsept der rørospolsens univers skal utforskes på en måte som ikke er gjort tidligere. Hva er egentlig rørospols, hvilke trekk har fulgt tradisjonen fra gammelt av, og hvordan har den utviklet seg fram til i dag?

HER kan du kjøpe billetter (lenke til trdevents.no)

Fagpersoner åpner opp og dykker ned i arkivene live fra scenen. Det er samtidig en interaktiv forestilling der publikum inviteres til å ta del i dansen.

Arrangementets form tilrettelegger for formidling av både kunnskap i, og kunnskap om, utøvelsen av den immaterielle kulturarven. Publikum får gleden av å oppleve kulturarven og den relasjonelle opplevelsen av å danse sammen.

Gjennom å kombinere faglig formidling og elementer hentet fra den tradisjonelle, uformelle møteplassen for samværsdans, som for eksempel et forsamlingshus, gjør dette nyskapende konseptet arkivmateriale relevant på nye måter.

Dette er et publikumsrettet arrangement der hele familien kan få muligheten til å danse, la seg underholde, oppleve og erfare mangfoldet i tradisjonsmusikken og -dansen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ