-3.9 C
Trondheim
tirsdag, november 30, 2021
- Annonse -spot_img

Da paret fra Klæbu skulle døpe sitt tredje barn fikk de en sprø ide

Sauebonde-paret Stian og Oda-Marie Lutterloh inviterte 50 gjester til en barnedåp litt utenom det vanlige langt inne i Nordmarka i Klæbu.

Hvorfor ikke holde dåpen til lillejenta Astrid samtidig som sau- og kusankingen inne i marka?

–Det har blitt en tradisjon for beitelaget vårt å holde en gudstjeneste når vi på høsten samler inn dyra som har beitet i Nordmarka hele sommeren. Astrid har vært med i sauefjøset fra hun var to dager gammel. Og hun var med i bæresele da sauene ble sendt til
skogs i sommer, og da de skulle hentes hjem. Det var jo også en av grunnene til at vi valgte en slik dåp forteller Oda-Marie.

Mamma Oda Marie og pappa Stian Lutterloh, storebror Adrian på ni år, storesøster Hedda på fem år og dåpsbarnet Astrid på fem måneder. (Foto: Jonas Frøland)

Vikarprest Øyvind Hartberg holdt både «sanke-gudstjenesten» og dåpen. Han sammenlignet oss mennesker med nettopp sauer fordi vi begge kan spre varme til andre
mennesker.

–Med usikkerheten rundt koronaen passet det veldig godt med en utendørs seremoni. Det ble en flott dag med over femti gjester som fikk servert nydelig suppe, nærmere bestemt «sanke-suppe», kaffe og kaker, avslutter Oda-Marie med et smil.

Prest Øyvind Hartberg sørget for både dåp av Astrid og gudstjeneste inne i Nordmarka.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ